Studiu de audienta trafic online

Studiu de audienta trafic online

3,7 milioane de romani acceseaza in fiecare zi internetul. Cei mai multi de acasa si in primul rand pentru search.

3,8 milioane de romani care locuiesc la oras au intrat ieri pe internet, in timp ce 3,7 milioane acceseaza aproape zilnic reteaua globala, conform unui studiu realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor.


Studiul, realizat de pe un esantion de 17.000 de persoane reprezentativ pentru 9 milioane de persoane, releva faptul ca 5,3 milioane de utilizatori din mediul urban au o conexiune internet acasa.

Conform Studiului National de Audienta (SNA) pe ianuarie 2008 - ianuarie 2009, realizat pe un esantion de aproape 17.000 de persoane din mediul urban, 59,8% din locuinte au instalata o conexiune la internet; 22,4% din utilizatori apeleaza la un operator de cablu TV pentru servicii de internet, in timp ce 17,5% intra online prin linia telefonica, iar 10,5% sunt legati la retele de cartier.

67,3% din respondentii studiului BRAT au precizat ca detin un computer, iar 35,2% spun ca au o camera foto digitala. Aproape 12% dintre utilizatori au un player MP3 si 4% detin un PDA. Televizoarele sunt printre cele mai raspandite echipamente electronice in mediul urban, 98,2% dintre respondentii la studiul BRAT afirmand ca au cel putin un TV, iar 65,3% ca au cel putin doua televizoare.

"Comparativ cu anii precedenti, se constata o crestere importanta a dotarii cu echipamente hardware in mediul urban. Pentru mediul rural nu exista date, insa penetrarea PC-urilor si a internetului nu poate fi mai mare de 10%", a comentat Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC).

Detaliu despre studiu aici