Microsoft cumpara Yahoo!

Microsoft cumpara Yahoo!

Microsoft a făcut un pas important şi vrea să cumpere Yahoo!
Fostul CEO de la Yahoo, Terry Semel, nici nu vrea să audă de această tranzacţie însă şefii Yahoo analizează în mod serios această ofertă.

În scrisoarea către Yahoo! Steve Ballmer, CEO Microsoft, recunoaşte dominarea Internetului de către Google şi afirmă că Microsoft şi Yahoo pot oferi împreună o replică puternică.

Ultima oferta Microsoft pentru Yahoo!, este de 44,6 miliarde de dolari, ar marca, în cazul concretizării, cea mai mare şi mai curajoasă tranzacţie din domeniul Internetului după fuziunea Time-Warner AOL, iar analiştii se întreabă dacă preţul avansat este prea mic şi dacă Microsoft îşi va îmbunătăţi propunerea.


Cel mai mare producător de software la nivel mondial a oferit 31 de dolari pentru o acţiune Yahoo, un preţ cu 62% mai mare decât cotaţia titlurilor la închiderea şedinţei de tranzacţionare de joi.

Analiştii, managerii de fonduri şi reprezentanţii mediului academic au păreri diferite privind nivelul ofertei Microsoft.

"Sunt de părere că Microsoft oferă un preţ prea mare. Această companie nu valorează mai mult de 20 de dolari pe acţiune, şi motivul pentru care fac această afirmaţie este că există numai două sau trei active de interes în proprietatea Yahoo, respectiv Yahoo Mail, Yahoo Answers şi Yahoo Finance"

... a afirmat Trip Chrowdhry, analist la firma de cercetare Global Equities Research.

În acelaşi timp, unii specialişti pun sub semnul întrebării capacitatea companiei rezultate în urma unei fuziuni Microsoft-Yahoo de a devansa Google.

Sa fie oare sfarsitul erei Google ?!

Sustine MediaFax