IT&C-ul din Romania, afectat mai putin de criza economica

IT&C-ul din Romania, afectat mai putin de criza economica

Domeniul IT&C din România este printre cele mai putin afectate de criza economica, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu.

“Chiar si in conditii de criza economica, domeniul IT&C este, la ora actuala, unul dintre cele mai productive si in dinamica accentuata (...)”

... a spus seful MCSI. Sandu a tinut sa precizeze, totodata, ca este o ocazie ca potentialul tehnologic al Romaniei sa fie exploatat si sa “fie create premisele unei societati informationale”.

Oficialul MCSI a anuntat ca ministerul pe care il conduce pregateste o serie de proiecte pentru investitii, dar si identificarea unor facilitati pentru investitorii din domeniul IT&C.

“Avem in vedere stimularea si incurajarea solutiilor novatoare, incurajarea cercetarii/dezvoltarii si a parteneriatelor cu mediul academic, o serie de facilitati proprii sectorului, precum si cresterea numarului de specialisti in domeniul IT”

... a subliniat Gabriel Sandu.

Ministrul a mai facut referire la Proiectul Unic de Contact Electronic (PUCE), prin intermediul caruia vor fi dezvoltate proiectele care au potential si cele pentru care s-a facut prea putin in ultima vreme.

Rompres/ si Infoportal