Cum poate servicul de web hosting sa favorizeze performantele unui site!

 


Daca sunteti proprietarul unei mici afaceri, probabil ca aveti un site web in functiune, si daca nu, ar trebui sa aveti unul. Pentru majoritatea afacerilor, asta inseamna cumpararea unui nume de domeniu si gazduire, apoi publicarea site-ului si cam atat. 

Dupa cum va puteti astepta de la nume, un cont de web hosting este cel mai frecvent utilizat pentru a gazdui un site web. Asta inseamna ca gazduieste toate fisierele necesare pentru site si le ofera persoanelor care doresc sa va viziteze pagina.

 

Ceea ce va poate surprinde, insa, este ca exista multe alte lucruri pe care le puteti face cu acest tip de serviciu de gazduire. In multe privinte, un cont de gazduire web functioneaza la fel ca un serviciu de infrastructura cloud, ceea ce va ofera o varietate de oportunitati grozave. 

Majoritatea conturilor de gazduire web vin cu o cantitate mare de spatiu pe disc sau chiar cu o cantitate nelimitata. Daca aveti mult spatiu pe disc pe contul  de gazduire, puteti profita de el folosindu-l ca stocare in cloud.

Puteti incarca fisierele critice in contul de gazduire unde sunt stocate pana cand aveti nevoie de ele. Puteti chiar sa va asigurati ca au fost facute copii de rezerva ca parte a site-ului  web pentru protectie suplimentara. 


Pe langa pastrarea fisierelor in siguranta, folosirea gazduirii in acest fel faciliteaza accesul fisierelor atunci cand aveti nevoie de ele. Deoarece contul de gazduire este accesibil de pe web, puteti accesa aceste fisiere de oriunde cu o conexiune la internet. 

Site-ul web al companiei  va aduce beneficii companiei  numai daca puteti convinge oamenii sa-l viziteze. In cele mai multe cazuri, asta inseamna sa incercati sa faceti ca pagina sa apara in paginile cu rezultate ale motorului de cautare (SERP-uri). Acest lucru se realizeaza printr-o practica cunoscuta sub numele de SEO. Una dintre cele mai eficiente strategii SEO este construirea de linkuri, care este pur si simplu crearea de backlink-uri de pe o pagina catre site-ul  principal. 

Deoarece gazduirea web pentru site-uri de baza poate fi achizitionata atat de ieftin, este adesea logic sa creati pagini satelit care sa se concentreze pe lucruri foarte specifice si sa fie conectate inapoi la pagina principala de afaceri. 

De exemplu, daca conduceti un garaj de reparatii auto in orasul vostru natal, ati putea avea pagina principala configurata cu toate informatiile de contact si serviciile pe care le furnizati. Apoi, creati un site web separat pentru fiecare serviciu, cum ar fi spalarea transmisiei, schimbarea uleiului si lucrarile de frana, care intra in detaliu despre ceea ce implica acele lucrari. Pe acele pagini, trimiteti inapoi la pagina voastra principala sau la pagina principala de contact.

Cand faceti acest tip de lucru, totusi, doriti sa va asigurati ca va gazduiti pagina principala si paginile satelit cu furnizori de gazduire separati.

Gazduirea VPS este locul in care cativa clienti se afla pe un singur server, dar fiecaruia i se atribuie utilizarea exclusiva a unui numar stabilit de resurse. Aceasta inseamna ca problemele de pe un site nu pot afecta performanta celorlalte pe acelasi server fizic. Acest tip de gazduire este excelent pentru site-urile midrange care obtin o cantitate buna de trafic.