Digi lansează prima televiziune 4K

Digi lansează prima televiziune 4K


Forul audiovizual a aprobat acordarea unei licențe prin satelit pentru Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar și meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K).

Digi lansează prima televiziune 4K din România: sport, muzică și filme


Consiliul Național al Audiovizualului a dat undă verde pentru prima televiziune cu emisie Ultra HD românească, anunță paginademedia.ro.

Postul va fi lansat, potrivit reprezentanților RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 – 9 noiembrie.


Despre Digi 4K


Este un canal experimental, tip pay-tv, ce va emite UHD, cu acoperire națională și internațională – statele din Europa Centrală și de Sud-Est

În prima etapă, toate programele vor fi achiziționate de la producatori independenți externi care pot furniza conținut la calitate UHD.

Intr-o etapă ulterioară, Digi 4K intenționează să producă conținut propriu, cum ar fi emisiuni de tip documentar, sportiv, muzical.

Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost și va putea fi recepționat de utilizatorii care au abonament la RCS și care dețin un televizor cu tehnologia 4K.

Întrebați despre prețul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu știe exact, dar că probabil va fi în jurul prețului plătit acum pentru canalele de filme pay TV.

Conținutul acestui canal va fi din trei surse: conținut de sport, vom avea transmisii live. Programul urmând să fie mixat cu muzică și programe de documentare.

E un program experimental, încă nu știm cum va reacționa public. Un canal pay tv premium disponibil celor care au tehnologia 4K. Va fi și cu sunet dolby.

De principiu, transmisiile live vor fi de la competițiile pe care Digi Sport le are deja achiziționate. Vor fi în principal din Champions League dar și din campionatul Franței și Spaniei. Documentarele vor fi despre natură și travel.”

De luni până duminică, pe intervalul 8:00 – 10.00 Digi 4K va difuza videoclipuri muzicale realizate în format UHD.
De la 10.00 , la 20.00, postul va difuza un mix de programe: documentare, filme, competiții sportive.
Prime Time-ul va incepe de la ora 20:00 si va aduce documentare, competiții sportive sau filme artistice.

Pe parcursul zilei, vor fi difuzate documentare si filme artistice.

Incepand cu ora 24:00 se va difuza in reluare un mix de programe.

În fiecare zi de marți, miercuri și joi și în prime-time Digi 4K va tranmite live Champions League si din Europa League cat si din campionatele interne europene. „Dezideratul nostru este de a difuza cate doua meciuri in zilele din timpul saptamanii si cate un meci in zilele de week-end”, spun reprezentanții RCS în proiectul depus la CNA.

Potrivit proiectului financiar depus la CNA, RCS estimează anul acesta venituri din pay per view de 18.000 de euro. Anul viitor veniturile estimate din pay per view sunt estimate la aproape 1,1 milioane de euro. Urmând ca până în 2022 să ajungă la 2,1 milioane de euro.

Cheltuielile pentru conținut sunt estimate la 230.000 de euro. Urmând ca de anul viitor să atingă 1,3 milioane de euro.

Investiții pe zona tehnică estimate la 220.000 de euro.

Televiziunea va emite în România și în alte țări din Europa Centrală și de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA.

Daca doriti un televizor nou, acum este momentul! Pe cel mai mare site de retail, eMAG gasiti mii de televizioare 4K la reduceri!