iPhone, iPad şi Mac-ul sunt infestate cu un virus care face ca dispozitivele să fie vulnerabile la atacuri cibernetice

iPhone, iPad şi Mac-ul sunt infestate cu un virus care face ca dispozitivele să fie vulnerabile la atacuri ciberneticeMeltdown şi Spectre, care au fost dezvăluite la începutul acestei săptămâni, au un impact asupra fiecărui dispozitiv care rulează cu sistemele de operare iOS şi macOS ale companiei. Astfel, dispozitvele Apple sunt vunerabile la hackerii care urmăresc să fure date private, precum parole sau fotografii.

iPhone, iPad şi Mac-ul sunt infestate cu un virus care face ca dispozitivele să fie vulnerabile la atacuri cibernetice


Compania Apple spune că toate computerele din gamele iPhone, iPad şi Mac au un defect la partea de securitate care lasă dispozitivele deschise pentru hacking, relatează Telegraph.

Apple consideră că securitatea computerelor şi telefoanelor este un avantaj foarte mare. Actualizările de software sunt emise prompt, iar gadget-urile lor tind să vină cu restricţii mai mari decât cele ale dispozitivelor Android sau Windows. Spre exemplu, programele lor pot fi descărcate doar prin AppStore şi trebuie să fie aprobate de companie.

Actualizările de software care ajută la remedierea erorilor ale dispozitivelor iOS 11.2, MacOS 10.13.2 şi tvOS 11.2, au fost lansate în luna decembrie a anului trecut. Dispozitivele care rulează versiuni mai vechi ale iOS şi care nu mai primesc aceste upgrade-uri, precum iPhone 5 şi 5c şi iPad-urile din generaţia a patra sunt mai vulnerabile.