BMW anunţă integrarea BMW Connected cu Alexa

BMW anunţă integrarea BMW Connected cu Alexa

Asistentul digital personal de mobilitate BMW Connected va fi disponibil pe toate dispozitivele care au activat Alexa, atunci când serviciul va fi disponibil în Marea Britanie şi Germania.

BMW este primul constructor auto care anunţă integrarea cu Alexa în Marea Britanie, Statele Unite şi Germania, ceea ce permite ca funcţiile automobilelor să fie operate prin comandă vocală de la domiciliul utilizatorilor.

Astfel, BMW Connected va fi integrat în viaţa digitală a utilizatorilor printr-o nouă interfaţă, alături de smartphone-urile şi smartwatch-urile iPhone, Apple Watch şi Android. Atfel, acţiuni precum planificarea călătoriei în legătură cu datele din calendar sau agendă se pot planifica acum prin comandă vocală inteligentă.

Alexa aduce BMW Connected în sufrageria ta Prima versiune a BMW Connected, disponibilă în SUA din martie 2016 şi în ţări selectate din Europa din august, se concentrează în special pe gestiunea călătoriei şi controlul de la distanţă a diferitelor funcţii ale automobilului.

Spre finalul lunii septembrie, BMW Connected va veni acasă, la propriu. Prin integrarea sa cu Alexa, va fi posibilă utilizarea comenzilor vocale pentru a verifica, de exemplu, nivelul de încărcare a bateriei sau al combustibilului automobilului, precum şi pentru a închide automobilul de la distanţă. Mai mult, integrarea Alexa va permite utilizatorilor să afle detalii despre următoarea lor călătorie programată, să afle când trebuie să plece şi să-şi trimită destinaţia către automobilul BMW.

Cuvântul de activare "Alexa", urmat de invocarea numelui "BMW", va permite utilizatorilor să acceseze funcţiile relevante, de exemplu "Alexa, întreabă BMW când ar trebui să plec pentru următoarea întâlnire".

Viziunea integrării BMW Connected cu Alexa a fost dezvăluită la ediţia 2016 a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas. La finalul lunii septembrie, viziunea va deveni realitate, atunci când utilizatorii din SUA vor putea să acceseze BMW Connected prin acest serviciu popular. În următoarele săptămâni, şi clienţii din Marea Britanie vor putea accesa funcţiile BMW, în timp ce clienţii din Germania, care fac parte din această fază iniţială numai cu invitaţie, vor urma luna viitoare.