Bitdefender a lansat o nouă tehnologie care reprezintă viitorul securității pentru corporații

Bitdefender a lansat o nouă tehnologie care reprezintă viitorul securității pentru corporații

Bitdefender revoluționează securitatea mediilor virtuale folosite de marile corporații prin lansarea, în partenteriat cu Citrix, a tehnologiei Hypervisor Introspection (HVI). Inovația tehnologică constă în poziționarea soluției de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite față de cele ale atacatorilor și asigurând o protecție superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic și a amenințărilor complexe persistente.

În modalitatea actuală de protecție oferită de tehnologiile din piață, soluția de securitate funcționează la nivelul sistemului de operare, la fel ca un eventual atacator, oferindu-le acestora drepturi egale, astfel că amenințările cibernetice complexe reușesc frecvent să eludeze securitatea oferită de sistemul de operare și să se execute în același context și cu aceleași drepturi ca o soluție de securitate.

„Sistemele de operare nu au fost construite având ideea de securitate în minte, așa încât codul periculos rulează cu același nivel de permisiuni cu soluțiile de securitate. Bitdefender a înțeles să privească securitatea din afara sistemului de operare, astfel încât atacatorii să nu mai poată păcăli în vreun fel detecția. Tehnologia HVI este complet nouă și inovatoare și este deja integrată în arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania americană Citrix. Parteneriatul este o confirmare majoră a tehnologiilor dezvoltate de echipa Bitdefender în ultimii patru ani și ne așteptăm ca acestea să producă o schimbare importantă de paradigmă în modul de abordare a securității în zona enterprise”, spune Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.

Studii recente arată că patru din cinci companii folosesc în prezent virtualizarea ca soluție de reducere a costurilor și creștere a eficienței departamentelor IT, iar securitatea datelor este una dintre principalele preocupări ale managementului.

Bitdefender a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o direcție strategică ce va permite companiei creșteri constante de două cifre pentru următorii ani. În 2015, vânzările Bitdefender pe segmentul enterprise s-au dublat.

Ca urmare a acestei strategii, Bitdefender accelerează în acest an dezvoltarea hub-ului enterprise din Santa Clara, California. Compania a reconfigurat în prima parte a acestui an linia de top management prin recrutarea a doi vicepreședinți în hub-ul din SUA, responsabili de vânzări, marketing și soluții enterprise și promovarea altor șase vicepreședinți în sediul central. Structura completă prevede recrutarea unui vicepreședinte pe zona de Corporate Marketing.

Conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice, Bitdefender SRL a înregistrat în anul fiscal 2015 o cifră de afaceri de 387 de milioane de lei. Compania a exportat anul trecut de 377,9 milioane de lei, conform datelor BNR, furnizate la solicitarea Bitdefender.