Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor 


Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

Astazi este Ziua Internationala a Cartii! Libris celebreaza prin reduceri de pana la 85% la toate volumele comercializate ( peste 18.000 de titluri) si oferta transport gratuit. Toate categoriile si editurile sunt la reduceri! Cartile pentru copii au de asemenea reduceri foarte mari, carti de desenat, carti educative, toate sunt la reduceri intre 50% si 85%.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor 23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d'Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).


Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor 


Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată "Ziua Bibliotecarului din România", astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.189 din 08 februarie 2010, anual, la 23 aprilie, în Republica Moldova se va consemna sărbătoarea profesională - Ziua Bibliotecarului.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor - oferte la carti cu reduceri mari de pret

Iata si oferta de carti - carti ieftine, reduse cu transport gratuit! Cumpara si citeste cartea  ....


Spor la citit!