Facebook, 5 miliarde de utilizatori in 2030 ?

Facebook, 5 miliarde de utilizatori in 2030 ?


Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a declarat recent că dorește ca rețeaua de socializare pe care o conduce să ajungă la 5 miliarde de utilizatori până în 2030.

Facebook doreste 5 miliarde de utilizatori până în 2030


Cele cinci miliarde de utilizatori ar însemna că aproximativ 60% din populația planetei va folosi Facebook până în 2030, dată la care se așteaptă ca populația planetei să ajungă la 8,5 miliarde, conform estimărilor Națiunilor Unite.

Vrem să reușim să-i conectăm pe toți, vom face parteneriate cu guvernele și diferite companii din întreaga lume, a spus Zuckerberg, referindu-se la un proiect ce prevede asigurarea accesului la internet și în zonele sărace ale lumii.

Inițiativa, care se numește internet.org, a fost primită cu neîncredere în unele state ale lumii, India interzicând această facilitate, iar Egiptul oprind funcționarea serviciului.

Dar chiar și așa, Zuckerberg spune că va oferi internet gratuit chiar și refugiaților în taberele în care aceștia stau, prin intermediul unor drone încărcate cu energie solară. Este un pic nebunesc, a spus Zuckerberg, care s-a și fotografiat cu o astfel de dronă, denumită Aquila, conform USA Today. În prezent Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori.


Mark Zuckerberg a făcut aceste comentarii luni, în timpul unui eveniment organizat la noul sediu al Facebook, proiectat de cunoscutul arhitect Frank Gehry, cu ocazia celei de-a 12-a aniversări a Facebook, marcată joi, 4 februarie, și numită Ziua Prieteniei.