BMW Labs: un laborator online pentru serviciile ConnectedDrive, deschidere pentru noi aplicaţii în automobil

Laborator online pentru serviciile ConnectedDrive, deschidere pentru noi aplicaţii în automobilCa o completare a serviciilor inovatoare BMW ConnectedDrive, BMW Group lucrează constant la dezvoltarea serviciilor digitale de pionierat care vor extinde conectivitatea automobilului. Portalul BMW Labs, care este online din data de 19 ianuarie 2016, oferă clienţilor şansa de a testa anticipat noi servicii aflate încă în faza de dezvoltare şi, prin urmare, de a juca un rol activ în modelarea viitorului serviciilor BMW ConnectedDrive.

Integrare aplicaţii web şi dispozitive inteligente


Internet of Things - BMW Group este primul constructor auto din lume care se conectează cu IFTTT

Prima opţiune ConnectedDrive ce va fi disponibilă prin intermediul BMW Labs este integrarea serviciului IFTTT în automobilele BMW. IFTTT este un serviciu gratuit care permite ca sute de aplicaţii web şi dispozitive inteligente din Internet of Things să fie conectate împreună.

BMW Labs permite funcţii personalizate prin intermediul IFTTTIFTTT („If This Then That”) este un serviciu web gratuit prin care utilizatorii pot crea proceduri condiţionale cunoscute drept "Reţete", care le oferă libertatea de a combina "Factorii declanşatori" cu "Acţiunile" asociate. Ei pot selecta din peste 260 de servicii diferite, precum Twitter, Facebook, Google Drive, e-mail şi SMS, şi să se conecteze cu dispozitive smart home inteligente cum sunt Hue, Nest şi Netatmo. Reţetele IFTTT permit utilizatorilor să-şi conecteze automobilul cu aceste servicii în funcţie de preferinţele lor.

De exemplu, iluminatul exterior al casei lor poate fi pornit automat când automobilul lor BMW se apropie. De asemenea, le permite ca uşa garajului să fie deschisă, ia încălzirea sau aerul condiţionat ale casei să fie activate. Familia utilizatorului poate fi informată când automobilul este aproape de o anumită locaţie, să ştie când unul dintre copii este preluat de la şcoală, de exemplu. Şi, dacă automobilul este parcat, locaţia sa poate fi stocată ca link de Google Maps pentru a aminti proprietarului unde se află.

BMW Group este primul constructor auto din lume care permite acest gen de funcţii personalizate prin intermediul serviciului IFTTT. În acest sens, canalul BMW Labs este disponibil acum pe website-ul IFTTT şi poate fi activat la www.ifttt.com/bmwlabs. Clienţii îşi pot crea propriul portofoliu de Reţete pe site sau aplicaţiile mobile IFTTT.

Widget BMW Labs


Un widget BMW Labs, care realizează conexiunea cu serviciul, poate fi selectat în meniul ecranului divizat al BMW Control Display. Pentru a utiliza acest widget, automobilul trebuie să fie echipat cu sistemul de navigaţie Professional şi serviciile ConnectedDrive cu BMW Online, iar utilizatorul trebuie să aibă cont cu IFTTT. Testele iniţiale ale BMW Labs şi IFTTT au fost realizate în SUA, Anglia, Franţa, Spania, Germania şi Australia, utilizându-se o versiune beta în limba engleză.