ASUS a lansat routerele RT-AC5300 și RT-AC88U, alături de repetorul Wi-Fi RP-AC68U

ASUS a lansat routerele RT-AC5300 și RT-AC88U, alături de repetorul Wi-Fi RP-AC68U

ASUS a lansat în România routerele RT-AC5300 și RT-AC88U, alături de repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U.

RT-AC5300 stabilește un nou nivel de performanță, fiind echipat cu 8 antene și tehnologie Broadcom NitroQAM. Routerul RT-AC88U oferă rate de transfer combinate de până la 3168 Mbps, optim pentru streaming video 4K/UHD.

Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. Acesta funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac și oferă viteze de transfer de până la 1900Mbps.

ASUS RT-AC5300 este un router tri-band wireless de înaltă performanță, cu tehnologie Broadcom NitroQAM ce oferă, în mod combinat, cele mai mari viteze Wi-Fi din lume cu valori ce ajung la 5334Mbit/s1.

Conceput de la bun început ca un model de ultimă generație pentru entuziaști și pasionații de jocuri, RT-AC5300 utilizează o configurație de antene MIMO 4x4 (4 transmițătoare, 4 receptoare) pentru toate cele trei benzi. Combinat cu AiRadar pentru formarea fasciculului de unde și Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300 oferă performanțe remarcabile pentru dispozitive multiple, acoperind o arie foarte largă.

ASUS RT-AC5300 include un accelerator de performanță pentru gamingul online, prin intermediul Gamers Private Network (GPN) de la WTFast, care reduce în mod semnificativ timpii de răspuns și latența, oferind o experiență de neegalat în orice joc multi-player online. Având viteze mai bune decât o legătură prin cablu, RT-AC5300 va fi un avantaj pentru orice jucător ce are nevoie de libertatea unei conexiuni wireless cu performanța și stabilitatea unei conexiuni cablate.

Cele mai mari viteze Wi-Fi pentru mai multe dispozitive


Lățimea de bandă a unui router wireless este împărțită între dispozitivele conectate ce se află în casă, incluzând laptopuri, telefoane mobile, tablete sau televizoare inteligente. Pentru a furniza lățimea de bandă suplimentară pentru aceste dispozitive, RT-AC5300 utilizează trei benzi din clasa AC5300, cu două benzi inteligente de 5GHz și una de 2.4GHz. Tehnologia Broadcom NitroQAM crește viteza maximă a fiecărei benzi de 5GHz de la valoarea standard de 1734Mbit/s la 2167Mbit/s, iar cea de 2.4GHz crește de la 800Mbit/s la 1000Mbit/s pentru un total de 5334Mbit/s, de cinci ori mai mult decât o conexiune cablată Gigabit Ethernet. Viteza de transfer dusă la extrem conferă o serie de avantaje routerului RT-AC5300, utilizatorii având toate resursele necesare pentru gaming online cu latențe reduse, streaming fluid pentru clipuri 4K/UHD și partajarea rapidă a fișierelor între dispozitivele conectate.

Acoperire îmbunătățită pentru fiecare dispozitiv


Pentru o acoperire pe mai multe niveluri și în mai multe camere, ASUS RT-AC5300 utilizează opt antene externe dual-band, detașabile, în configurație MIMO 4x4, cu ASUS AiRadar. Acesta din urmă concentrează semnalul Wi-Fi către dispozitivul conectat pentru a îmbunătăți performanța, stabilitatea și acoperirea.

Accelerator pentru jocuri încorporat, jocuri rapide online


ASUS RT-AC5300 include un client exclusiv și înregistrarea gratuită în WTFast, oferind utilizatorilor cea mai bună experiență pentru jocurile online, fără costuri adiționale2. WTFast folosește GPN, o rețea dedicată, globală, ce oferă utilizatorilor cei mai mici timpi de răspuns și cele mai scăzute latențe, parametri critici pentru jocurile online. GPN poate reduce timpul pentru ping cu 30-60%, reduce abaterile de la viteza medie cu 70-90% și taie răspunsurile rutelor invalide cu 70-90%.

Prin rutarea automată a pachetelor de date din jocuri pe cea mai eficientă rută de internet, pierderile de informație sunt reduse, asigurând răspunsul rapid și o experiență plăcută de gaming. GPN suportă practic toate jocurile multi-player de competiție și are setări optimizate pentru cele mai populare titluri.

Acceleratorul pentru jocuri este integrat în RT-AC5300, este ușor de configurat cu ajutorul interfeței ASUSWRT și nu consumă resursele sistemului ce rulează jocul. De aceste avantaje pot beneficia toate platformele conectate inclusiv cele cu: Windows, Mac OS, Linux și consolele de jocuri, indiferent de producător sau versiunea sistemului de operare.

Tehnologii avansate pentru viteze crescute, fiabilitate și ușurință în utilizare


ASUS RT-AC5300 dispune de multe tehnologii de ultimă generație pentru îmbunătățirea performanțelor și a stabilității, chiar și în rețelele aglomerate. Tehnologia Tri-Band Smart Connect selectează în mod inteligent frecvența optimă pentru fiecare dispozitiv, bazându-se pe viteza acestuia, puterea semnalului și aglomerarea fiecărei benzi.

Acest lucru înseamnă că utilizatorul nu trebui să decidă ce bandă trebuie să folosească, devreme ce RT-AC5300 face acest lucru în mod automat. Rezultatul constă într-o acoperire mai bună și în mai multe conexiuni stabile, în permanență.

Pentru utilizatorii avansați, suportul pentru Link Aggregation (802.3ad) furnizează o modalitate de combinare a celor două porturi Gigabit Ethernet LAN într-o singură conexiune cablată, ultra-rapidă, de 2Gbit/s (utilizând două cabluri de rețea).3 Această funcție, găsită în mod normal pe switch-urile profesionale, va primi o atenție specială din partea utilizatorilor ce posedă servere de stocare NAS, compatibile cu acest standard. Utilizatorii vor putea să exploateze la maximum capacitățile serverelor NAS, pentru backup-ul rapid al datelor și partajarea acestora.


Rețele mai rapide cu RT-AC88U


Routerul ASUS RT-AC88U accelerează traficul în rețea cu ajutorul a tehnologiei Broadcom NitroQAM obținând rate de transfer de până la 3167Mbit/s. Designul cu patru antene, combinat cu ASUS AiRadar pentru modelarea semnalului radio, oferă o acoperire mai largă și mai stabilă. RT-AC88U are la bază un procesor dual-core, tactat la frecvența de 1.4GHz, pentru performanțe superioare în utilizare. Rata de transfer a datelor prin portul USB poate atinge valori de până la 100MB/s, în timp ce transferul de la WAN către LAN se apropie de 1800Mbps.

Pasionații de jocuri online vor aprecia routerul RT-AC88U datorită acceleratorului integrat, motorizat de Gamers Private Network de la WTFast. Alte inovații includ suportul pentru Link Aggregation 802.3ad, ce permite combinarea a două porturi Gigabit Ethernet LAN într-o singură conexiune cablată.

ASUS RT-AC88U este alegerea ideală pentru utilizatorii care doresc o acoperire extinsă, ușurință în exploatare, conexiuni mai rapide și mai stabile.

Extinde aria de acoperire Wi-Fi cu RP-AC68U


Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. RP-AC68U funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de până la 1900Mbps. Finisajele stilate ascund un design format din patru antene interne (trei receptoare și patru transmițătoare) ce ajută la extinderea rețelei Wi-Fi 802.11ac.

Cu ajutorul portului USB 3.0 integrat, RP-AC68U poate conecta diferite medii de stocare cu interfață compatibilă, devenind un centru pentru interconectarea rețelei de acasă. Cinci porturi Gigabit Ethernet adaugă mai multă flexibilitate pentru conexiunile prin fir, iar modul Media Bridge permite utilizatorilor să transforme orice conexiune cablată într-una wireless.


Sursa: ASUS