Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent


Compania finlandeză Nokia a anunțat că a preluat, luni, în urma unei tranzacții cu acțiuni, controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro, și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare, înainte de finalizarea oficială a tranzacției, care va avea loc până la finele acestui trimestru afirma Profit, ca sursa citata.

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare


Începând cu 14 ianuarie 2016, Nokia și Alcatel-Lucent vor oferi un portofoliu combinat, de natură să satisfacă nevoile clienților noștri la nivel global", a spus Rajeev Suri, CEO Nokia, citat de Reuters.

Autoritatea pentru piața de capital din Franța a anunțat că, în urma acestei tranzacții, Nokia ar urma să dețină aproximativ 79% din acțiunile Alcatel-Lucent.

Prin preluarea companiei franceze, Nokia intenționează să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei.

Nokia a anunțat în luna decembrie că a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către BMW, Audi și Mercedes, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro, aceasta fiind ultima etapă a procesului de transformare a companiei finlandeze într-un furnizor de echipamente de telecomunicații. În 2014, Nokia a vândut divizia de telefonie mobilă către gigantul american Microsoft.

Tranzacția, anunțată încă din aprilie, este cea mai mare din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

Ofertele pentru acțiunile rămase vor continua luna aceasta, iar rezultatele finale vor fi anunțate abia în februarie.