Reduceri eMAG - Afla detalii.

Reduceri online si noutati din magazinele ce fac reduceriLoading...

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent


Compania finlandeză Nokia a anunțat că a preluat, luni, în urma unei tranzacții cu acțiuni, controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro, și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare, înainte de finalizarea oficială a tranzacției, care va avea loc până la finele acestui trimestru afirma Profit, ca sursa citata.

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare


Începând cu 14 ianuarie 2016, Nokia și Alcatel-Lucent vor oferi un portofoliu combinat, de natură să satisfacă nevoile clienților noștri la nivel global", a spus Rajeev Suri, CEO Nokia, citat de Reuters.

Autoritatea pentru piața de capital din Franța a anunțat că, în urma acestei tranzacții, Nokia ar urma să dețină aproximativ 79% din acțiunile Alcatel-Lucent.

Prin preluarea companiei franceze, Nokia intenționează să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei.

Nokia a anunțat în luna decembrie că a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către BMW, Audi și Mercedes, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro, aceasta fiind ultima etapă a procesului de transformare a companiei finlandeze într-un furnizor de echipamente de telecomunicații. În 2014, Nokia a vândut divizia de telefonie mobilă către gigantul american Microsoft.

Tranzacția, anunțată încă din aprilie, este cea mai mare din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

Ofertele pentru acțiunile rămase vor continua luna aceasta, iar rezultatele finale vor fi anunțate abia în februarie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

testDescopera cele mai noi stiri IT&C. Ai la indemana ultimele lansari in domeniul Software si Hardware.
TechMagazine va ofera stiri IT, noutati, oferte, reduceri Black Friday emag si promotii online! Citesti descrieri ale ultimelor gadgeturi lansate.

reduceri online, reduceri emag, Oferte, noutati, reduceri si promotii online - eMag, Libris si alte magazine