BMW Marea Britanie lansează o platformă online de vânzări unică - Buy your BMW

BMW Marea Britanie lansează - Buy your BMW


BMW Marea Britanie a lansat un serviciu online complet şi unic, unde clienţii îşi pot alege, plăti şi cumpăra online automobilul. Cu doar câteva clickuri, potenţialii clienţi BMW îşi pot achiziţiona automobilul perfect, pot aranja un drive test dacă este necesar, pot alege opţiunile de finanţare, metoda de plată şi pot obţine o evaluare trade-in pentru propriul automobil înainte de finalizarea datei de livrare - totul online, în orice moment al zilei, în orice zi a săptămânii.

BMW Marea Britanie lansează o platformă online de vânzări unică - Buy your BMW


Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi marketing BMW şi canale de vânzări ale BMW Group, a declarat: "Suntem primul constructor auto care oferă soluţii digitale de vânzări pentru întreaga gamă de produse şi un proces integral online pentru cumpărare sau leasing. Acum clienţii din Marea Britanie pot face totul din confortul propriei locuinţe. Integrarea BMW Genius prin intermediul live chatului şi a funcţiilor de mesagerie ale dealerului, unde clienţii pot obţine consultanţă personalizată în timp real, face ca acest sistem să fie unic şi să reprezinte un nou reper pentru industria auto".


Obiectivul BMW Retail Online este acela de a oferi dealerului mai multe canale şi oportunităţi de a intra în contact cu potenţialii clienţi şi de a se adapta cu succes la schimbarea comportamentului de achiziţie şi la conştientizarea tehnologiei. Chiar dacă procesul de cumpărare poate fi realizat integral online, dealerul rămâne în centrul procesului şi are control asupra vânzării. În plus, numeroşi clienţi apreciază disponibilitatea factorului uman pentru consiliere personală în diferite puncte ale procesului. Diferitele canale de comunicare (webchat, telefon sau e-mail) oglindesc experienţa BMW Genius din showroom şi sunt oferite între orele 8.00 şi 22.00.

Înainte de a fi lansat la nivel naţional, BMW Retail Online a fost testat cu nouă dealerii din Marea Britanie şi a dovedit un aşa succes încât 95% dintre dealerii Regatului Unit au decis să ofere aceste serviciu clienţilor. Acest serviciu poate fi accesat la www.bmw.co.uk.

Nigel Hurley, director executiv al diviziei BMW în cadrul Sytner Group - a cărei companiei de retail a luat parte în teste -, a declarat: "Aceasta este o veste bună pentru dealeri. Face parte dintr-o orientarea a noastră care este concentrată şi mai mult pe client şi uşurează viaţa clienţilor. Credem că, în viitor, acest canal va deveni din ce în ce mai important".

Călătoria online începe cu aplicaţia "Find your BMW", unde patru întrebări simple ajută clienţii să-şi găsească modelul ideal. Apoi urmează configurarea automobilului pe bmw.co.uk, ceea ce oferă clienţilor o modalitate cuprinzătoare, dar simplă, de a-şi construi automobilul pe care îl doresc. Cu un click pe butonul "Buy your BMW" clientul selectează dealerul şi îi este oferită opţiunea unui automobil existent cu o dată rapidă de livrare, înainte de a alege metoda preferată de finanţare. Clientul poate finaliza achiziţia cu dealerul ales în showroomul Retailer Online.

Acest proiect vine în contextul unui trend general de mutare a procesului de cumpărare în mediul on-line pentru toate tipurile de bunuri. Conform estimărilor, comerţul online global va atinge 2.500 de miliarde de dolari în 2020. Această tendinţă se reflectă în industria auto, 97% dintre clienţi căutând online pentru cumpărarea automobilului.

Dacă acum, clienţii efectuează doar 1,4 vizite la un dealer înainte de a realiza o achiziţie, în 1998, media era de patru vizite pentru o achiziţie. De asemenea, cercetările industriei arată că aproape jumătate din totalul cumpărătorilor iau în considerare o achiziţie online.

Sursa BMW Romania