Black Friday 2015 - Reduceri Black Friday la haine (eMAG Fashion si FashionUP) in 2015

Reduceri Black Friday la haine (eMAG Fashion si FashionUP)


Intr-o societate consumerista, cuvantul care sta pe buzele tuturor la inceput de an este reduceri.

El vine imediat dupa cuvinte din aceeasi "familie": mall, hypermarket, cumparaturi. Daca la americani e Black Friday 2015,  la britanici e Boxing Day la noi e sezonul reducerilor.

Am ales de pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday 2015. Am consultat asadar cele mai interesante reduceri din colectia toamna iarna practicate de doua dintre brand-urile voastre favorite Zara si Mango sau alte marci. Gasiti mai jos lista de preturi si articolele pe care eu le-as cumpara.

de pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday reducerile au inceput inca din 10 Noiembrie si au fost anuntate inclusiv pe Facebook si chiar in online sa inteleaga oricine, pe principiul ca e posibil sa mai existe fashioniste care nu au descoperit inca sensul cuvantului Sales.

N-am avut timp sa dau o fuga pana la mall-uri sa compar preturile, asa ca am consultat reducerile din de pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday. Cu siguranta vor fi similare cu cele practicate ca in magazinele din mall-uri. Daca ma insel va rog sa ma corectati.

Cele mai interesante reduceri mi s-au parut cele de la incaltaminte, unde preturile pornesc de la 189 de RON in cazul cizmelor si al ghetelor si asta e fain ca vreau sa cumpar de pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday

Rochiile incep de 69 de RON, n timp ce jeansii de la 129 de lei iar posetele de 79 de RON, cu genti evdient nereduse.

La capitolul accesorii mi-au atras atentia: o masca de party ce costa 19 RON, o cura redusa la 25 de RON si o umbrela cu volane, redusa de la 39 la 59 de RON.

N-am avut inca timp sa ajung in magazin, dar lista de cumparaturi wishlist-ul l-am intocmit deja. Mai jos, cateva imagini cu produsele reduse ce se inscriu printre favoritele mele si pretul practicat ca urmare a reducerii.



Pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday, reduceri de pana la 50% -60%

Tot online am verificat si reducerile de pe eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday. Retailerii se lauda cu preturi mai scazute cu pana la 50%-60%. Ce ar merita sa cumpar online, de la reduceri? Multe rochii de seara, party si cocktail. Oferta e infinit mai mare


Mai jos, wishlist-ul meu:




Reguli de buna purtare pe timp de reduceri - decalogul shopaholicei de criza

  • Tinand cont ca e criza, limiteaza-te la articolele pe care le consideri cu adevarat necesare si nu te lasa purtata de valul preturilor aparent mici. Ca sa iti fie mai usor sa alegi piesele esentiale din colectii trecute ce merita cumparate in sezonul reducerilor urmeaza o regula pragmatica: studiaza tendintele si gandeste-te la ce ai purta si in cursul anului curent. E clar ca o pereche din pantaloni de stofa nu se preteaza pentru vara, insa un poncho, sau o pereche de jeansi pot fi purtate primavara sau in toamna urmatoare. Nu mai vorbesc de rochitele sau camasile din colectiile sezonului trecut de toamna iarna care se pliaza cu succes pe tinuta unei zile mai racoroase de vara.
  • Fii atenta la pret si la calcule, altfel risti sa ajungi la casa si sa constati ca ti-ai depasit bugetul. Daca imi aduc eu bine aminte cursul de Psihologia Consumatorului pe care l-am urmat in facultate, preturile te tipul 15,96 au fost introduse in avantajul cumparatorului, la origine scopul lor fiind acela de a-l obliga pe vanzator sa inapoieze restul integral. In era platilor cu cardul, preturile de acest gen sunt mai degraba manipulatoare. Subliminal, te fac sa crezi ca pretul este mult mai mic: 15,96 nu e apropiat de 15 asa cum este tentat sa crezi intr-o prima faza, ci de 16.
  • Atunci cand platesc cu cardul sunt tentata sa cheltuiesc mai mult. Ideea de bani virtuali ne impinge subliminal sa cheltuim in nestire. Ca sa nu te trezesti cu gauri ireparabile in buget, aloca-ti pentru cumparaturi o suma de bani cash. Raportarea la un instrument de plata palpabil te va aduce cu picoarele pe pamant si iti va aprinde un beculet ori de cate ori esti tentata sa faci achizitii nerealiste.
  • Verifica integritatea produselor cumparate. De regula, in perioada oficiala a soldarilor (care in Romania incepe in mod oficial la 15 Noiembrie si se incheie la 15 Decembrie), produsele cumparate nu se mai pot returna magazinului, chiar daca prezinta defecte.
  • Planifica-ti din timp iesirea la cumparaturi pentru a evita sa iti supraincarci programul.
  • Pleaca de acasa cu o schita de lista de cumparaturi, ideal ar fi sa stii exact ce vrei. Marii retaileri au si magazine online unde poti consulta oferta.
  • Are sens sa mai mentionez ca trebuie sa te comporti civilizat indiferent de situatie? Chiar daca o cumparatoare mai agila ti-a luat-o inainte cu produsul la care visai. Pe timp de criza nu cred sa mai vedem batai pentru haine. Si daca nu ati vazut inca asa ceva, credeti-ma exista: am fost martora a unui eveniment de acest gen pe vremea cand primele magazine cash &carry apareau in Romania.
  • Tinand cont ca un decalog are in mod normal 10 reguli, te las pe tine sa descoperi trei noi reguli de buna purtare la cumparaturi.
! eMAG Fashion sau FashionUP de Black Friday
Articol scris de Andreea