How to Web 2015! Evenimentul are loc intre 26 si 27 Noiembrie in Bucuresti

Tow To Web 2015

În luna noiembrie, How to Web Startup Spotlight aduce față în față 32 de startup-uri cu potențial din regiune și 50+ investitori activi, reprezentanți ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare la nivel internațional, mentori cu experiență relevantă și posibili parteneri comerciali. Startup-urile care vor să încheie deal-uri și să concureze pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului, sunt invitate să aplice până vineri, 30 octombrie


Cand are loc How to Web 2015


Cea de a patra ediție Startup Spotlight va avea loc în paralel cu How to Web Conference 2015 și va aduce împreună 32 de startup-uri cu potențial din Europa Centrală și de Est, selecționate de un juriu de specialitate. Pe parcursul celor trei zile ale programului, echipele finaliste vor avea acces la oportunități de investiții și distribuție, vor dezvolta conexiuni valoroase în industrie și vor avea șansa de a câștiga vizibilitate prezentându-și produsul pe scena How to Web, în fața întregii audiențe a conferinței. Mai mult, acestea vor concura pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului, și vor primi bilete de acces la How to Web Conference 2015.

Investitori activi & programe de accelerare cunoscute discută cu echipele finaliste


Venture Partner în cadrul 500 Startups, Erhan Erdogan vine la How to Web Startup Spotlight în căutarea unor potențiale investiții. Erhan și-a început cariera ca dezvoltator e-business la Teknoloji Holding și a ocupat apoi poziții precum analist la Webrazzi, project manager și evanghelist la Sevenload GmbH, consultant la Fring și, ulterior, analist al Yandex, cel mai mare motor de căutare din Rusia, și primul angajat în Turcia al motorului acestuia.

Managing Director al Techstars London, Max Kelly a coordonat programele de inovație și antreprenoriat ale grupului Virgin. În cei 12 ani în care a lucrat acolo, Max a fost responsabil de strategia grupului și a pornit numeroase companii care au fost vândute pentru mai bine de 500 milioane USD, printre care se numără Virgin Insight, Virgin Mobile USA & Canada sau Vigin Healthbank. Pe lângă asta, Max a înființat și vândut cu succes în 2014 lastsecondtickets.com.

Director al programului de accelerare Ignite (Londra), Martyn Davies este un programator creativ, product manager, consultant tehnic și organizator de hackathoane, și a lucrat pentru companii precum BBC, Universal Music sau SendGrid. Martyn este mentor în cadrul mai multor programe de accelerare cunoscute din Europa și lucrează direct cu startup-urile early-stage pentru a le ajuta să dezvolte produse tech cu potențial.

Mentori remarcabili își împărtășesc experiența și oferă feedback


Entrepreneur in Residence la 500 Startups, Andy Young ajută echipele din London Distro Dojo cu dezvoltarea produsului, creștere și metrici. Înainte de a se alătura echipei 500 Startups, Andy a condus lansarea Stripe în UK, a înființat și dezvoltat platforma de management GroupSpaces și a creat Selective Tweets, un produs folosit de peste 1 milion de utilizatori pentru a posta pe Twitter și Facebook.

Vladimir Oane a purtat mai multe pălării de-a lungul carierei sale, de la product manager și programator până la marketer. În prezent Master of Product la Hootsuite, Vladimir este Co-Fondatorul UberVU, unul dintre primele servicii all-in-one de social media din lume, achiziționat de Hootsuite în 2014. Vladimir are experiență în companii aflate în diferite etape ale creșterii și ajută startup-urile să își dezvolte produsele pe piețe internaționale.

Columnist la Inc.Com și Chief Marketing Technologist, CCP, Travis Wright a ajutat în ultimii 15 ani sute de companii B2B și B2C, de la startup-uri și companii medii până la afaceri din Fortune 100, să aleagă tehnologiile & instrumentele potrivite pentru a crește eficiența campaniilor de marketing. Printre ariile lui de expertiză se numără digital media, strategii de social business pentru marketing, vânzări și recrutare.

În plus, cele 32 de startup-uri care vor participa la Startup Spotlight 2015 vor beneficia de oportunitatea unică de a discuta direct cu posibili parteneri de distribuție, relevanți pentru nevoile lor de dezvoltare. Printre aceștia se numără Adriana Iordan, Senior Director of Product Management, Avangate, Stejara Pîrcan, Director Comercial, Emag, sau Dan Călugăreanu, Fondator al Alliance Computers și al rețelei de investitori de tip angel Tech Angels.

Lista completă a investitorilor și profesioniștilor care vor avea întâlniri 1 la 1 cu finaliștii Startup Spotlight este disponibilă online pe site-ul programului, iar aceasta va fi actualizată cu noi mentori, selecționați pentru a corespunde cât mai bine nevoilor echipelor finaliste.

Startup Spotlight este un program dezvoltat în parteneriat cu IXIA, cu susținerea Telekom Romania, Bitdefender, CyberGhost, Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei în România, Mozilla și Okapi Studio, și va avea loc pe 25 – 27 noiembrie în București. Startup-urile tech în căutare de investiții, programe de accelerare, posibili parteneri de distribuție sau vizibilitate, mai au la dispoziție până vineri, 30 octombrie, pentru a aplica pe site-ul programului. Selecția echipelor finaliste va fi realizată de un juriu de specialitate, iar rezultatele vor fi anunțate joi, 5 noiembrie.


32 de startup-uri în tehnologie din 9 țări participă în luna noiembrie la How to Web Startup Spotlight


32 de startup-uri în tehnologie din Bulgaria, Croația, Grecia, Lituania, Moldova, Polonia, România, Slovacia și Ungaria vor participa anul acesta la How to Web Startup Spotlight. Acestea dezvoltă produse cu potențial la scară globală în domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile, fintech sau medtech. Finaliștii au fost selecționați de un juriu de specialitate având în vedere criterii precum experiența echipei, dimensiunea pieței și tendințele actuale, validarea utilizatorilor, creșterea inițială, costul de achiziție, scalabilitatea și fezabilitatea afacerii.

Cine sunt finaliștii How to Web Startup Spotlight?


BatSuite (Slovacia): smartwatch și aplicație mobilă care ajută persoanele cu deficiențe de vedere să se orienteze mai ușor.

BranchTrack (Latvia): instrument de training online în domeniul vânzărilor și alte arii conexe care te ajută să parcurgi toate etapele unui proces real de vânzare în cadrul unei simulări.

Catwalk15 (România): aplicație mobilă care ajută utilizatorii să primească sfaturi vestimentare și să se inspire.

Crowdio (Bulgaria): web chat online global care ajută companiile să își crească vânzările pe Internet prin convertirea prospecților în consumatori reali.

EDM Designer (Ungaria): editor de e-mail responsiv cu ajutorul căruia utilizatorii pot crea template-uri HTML în câteva minute.

Fentury (Moldova): aplicație mobilă care te ajută să-ți analizezi, planifici și economisești resursele materiale oricând și oriunde te-ai afla.

FireVibes (România): player portabil care acompaniază dispozitivul utilizatorului (telefon, laptop) fără a necesita un amplificator extern pentru căștile profesionale.

FreeWiFi (România): platformă prin care companiile care oferă conexiune WiFi publică pot să obțină informații despre clienți și să creeze campanii de mobile marketing targetate.

GameGif (România): aplicație mobilă care le arată utilizatorilor un video de 7 secunde cu secvențe din joc pentru ca aceștia să poată decide în cunoștință de cauză dacă vor să îl descarce.

Gaming Battle Grounds (Bulgaria): platformă de eSport care aduce împreună pasionații de jocuri și îi ajută să creeze competiții online.

Gigalize (Grecia): platformă online unde membrii comunității pot crea și susține campanii pentru a aduce artiștii favoriți la ei în oraș.

Grajdanite (Bulgaria): aplicație mobilă care monitorizează traficul rutier, trimite notificări utilizatorilor și le permite să raporteze situațiile în care legea este încălcată.

InnerTrends (Romania): soluție de web analitics care ajută aplicațiile web și site-urile de e-commerce să monitorizeze activitatea clienților

Jaboo (Romania): un set de brățari inteligente care accelerează și îmbunătățesc tehnica sportivilor prin măsurarea vitezei, a forței sau a caracteristicilor antrenamentelor.

Lighty (Romania): primul proiector mobil inteligent care are capacități robotice: mișcare panoramică, conectivitate wireless și control al vocii.

Melissa Climate (Bulgaria): o aplicație mobilă care te ajută să economisești energie și bani prin controlarea funcțiilor aerului condiționat de la distanță.

Monday (Romania): platformă B2B care ajută clinicile de nutriție și sălile de fitness să integreze tehnologia în produsele și serviciile pe care le oferă, să își îmbunătățească modul de comunicare cu clienții, crescându-și astfel vânzările.

MyTeleTouch (Bulgaria): telecomandă universală pentru televizoare inteligente, console de joc, calculatoare și boxe.

Onyx Beacon (Romania): ajută companiile să dezvolte aplicații mobile pentru retail și evenimente, adapate la context.

PKRM (Polonia): platformă de servicii localizate bazată pe o tehnologie patentată de identificare a telefoanelor mobile.

Retargeting.biz (România): software de retargeting care ajută companiile din industria e-commerce să interacționeze rapid cu utilizatorii interesați e produsele online.

SafeDrive (România): aplicație mobilă care îmbunătățește siguranța traficului răsplătind șoferii care nu utilizează telefonul la volan cu puncte care pot fi apoi convertite în produse și servicii în rețeaua de companii partenere.

Scooterson (România): primul scuter inteligent care se conectează la dispozitivele mobile pentru a afișa viteza, bateria și alte date statistice pe care le încarcă în cloud și care pot fi share-uite cu prietenii.

Seeds Unified (România): platformă integrată pentru realizarea de chestionare, adresată celor care gestionează un volum mare de date.

SpringTab (Ungaria): platformă digitală pentru publicarea de conținut personalizat în mod automat.

Sybrillo (Ungaria): dispozitiv rezistent la apă care ajută utilizatorii să folosească filmările la rezoluție bună ale camerelor GoPro, le oferă control remote, stabilizare și opțiuni de control al mișcării.

Symme3D (România): platformă Delta multifuncțională pentru imprimare 3D, PCB miling și inscripționare cu laser.

Tickey (Bulgaria): aplicație de ticketing pentru transportul urban care ajută utilizatorii să plătească biletele prin smartphone și folosește tehnologie iBeacon pentru a localiza vehiculele în care se află.

TinTag (România): dispozitiv reîncărcabil de tracking care ajută utilizatorii să își găsească obiectele sau animalele de companie mai ușor.

Tourgent (Croația): software de gestiune a afacerilor pentru companiilor de transport auto de călători.

Transit Art (Polonia): platformă care ajută companiile de transport să vizualizeze ușor informațiile despre călători prin intermediul site-urilor și al aplicațiilor mobile.

Wyze (Ungaria): aplicație web care oferă utilizatorilor o centralizare automată a fondurilor prin agregarea datelor din mai multe conturi bancare.

Programul How to Web Startup Spotlight


Dezvoltat în parteneriat cu IXIA, cu susținerea Telekom Romania, Bitdefender, CyberGhost, Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei în România, Mozilla, Okapi Studio și EIT Digital, How to Web Startup Spotlight va debuta miercuri, 25 noiembrie, cu o sesiune de pitching în urma căreia juriul va selecționa cele 8 echipe care vor prezenta pe scena principală a conferinței. Ulterior, echipele vor participa la workshop-urile și evenimentele dedicate care se vor desfășura la TechHub Bucharest.

Pe 26 și 27 noiembrie, finaliștii Startup Spotlight vor participa la How to Web Conference 2015, vor discuta în mod direct cu potențiali investitori și parteneri comerciali, își vor prezenta produsul în fața audienței, pe una dintre cele două scene ale conferinței, și vor concura pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

How to Web by Night


Oportunitățile de networking continuă și după încheierea programului oficial al conferinței, iar participanții vor fi invitați să interacționeze într-un cadru informal la evenimentele sociale organizate special pentru ei. Astfel joi, 26 noiembrie, discuțiile vor continua la networking cocktail, în timp ce vineri, 27 noiembrie, membrii comunității profesioniștilor în tehnologie sunt invitați la How to Web Rocks, petrecerea care încheie How to Web Conference 2015.

Organizat în colaborare cu Telekom Romania, Bitdefender, IXIA și CyberGhost, cu sprijinul partenerilor Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei în România, Mozilla, EIT Digital și Okapi Studio, How to Web Conference 2015 va avea loc pe 26 & 27 noiembrie la Grand Cinema & More (Baneasa Shopping City). Biletele de tip Early Bird sunt disponibile pe site-ul conferinței până marți, 17 noiembrie.