Cum alegi cea mai buna imprimanta ?

Cum alegi cea mai buna imprimanta ? Sfaturi despre alegerea unei imprimante eficiente



Deciziile privind imprimarea şi aspectul imaginilor pot părea mai puţin presante decât multe alte provocări la care sunt supuse companiile mici, dar greşelile în această privinţă pot fi costisitoare în timp. Un dispozitiv care necesită costuri mari de funcţionare, încetineşte fluxul de lucru sau produce materiale de marketing de calitate slabă poate să dezavantajeze compania.

Alegerea unei imprimante inteligente poate avea un impact semnificativ asupra obiectivelor profesionale si personale.


În majoritatea cazurilor, alegerea unei imprimante superioare sau a unui alt dispozitiv reprezintă numai jumătate din ceea ce trebuie făcut. Cealaltă jumătate o reprezintă alegerea unui echipament care satisface cel mai bine necesităţile operaţionale şi financiare ale companiei dvs. Ţinând cont de aceste lucruri, iată trei decizii importante asociate cu imprimarea şi calitatea imaginilor, alături de câteva sugestii privind alegerile corecte pentru compania dvs.


Iata trei decizii importante care te vor ajuta sa castigi timp, si care iti vor asigura siguranta unei imprimari eficiente:


1. Multifuncţională vs. unifuncţională


Imprimantele multifuncţionale: Cu cât constrângerile dvs. privind spaţiul, resursele umane sau bugetul sunt mai mari, cu atât poate fi mai valoroasă o imprimantă multifuncţională. Capacitatea de a imprima, scana, copia şi trimite faxuri de pe acelaşi dispozitiv este o cale uşoară de a fluentiza activităţile dintr-un birou, iar costurile mici de întreţinere pentru un singur dispozitiv nu pot fi neglijate.

Chiar dacă nu utilizaţi zilnic toate funcţiile, veţi elimina drumurile lungi către magazinele de birotică pentru a trimite un fax sau pentru a scana un document. Limitarea activităţilor la un singur dispozitiv va reduce, de asemenea, costurile pentru energie, în special dacă alegeţi o setare creată să economisească energia, cum ar fi funcţia Eco Mode cu care este prevăzută imprimanta multifuncţională Samsung Xpress M2875FD.

Dispozitivele unifuncţionale: În cazul în care necesităţile zilnice ale companiei dvs. înclină spre o singură funcţie (de exemplu, scanare constantă şi copiere ocazională), este de preferat să alegeţi un dispozitiv creat să facă foarte bine un singur lucru.

De asemenea, gândiţi-vă la numărul de angajaţi şi la timpul acestora. De exemplu, atunci când un angajat trebuie să trimită rapid o pagină prin fax, acesta nu trebuie să aştepte un coleg să termine de imprimat un document de dimensiuni mari. Dispozitivele specializate sunt utile în cazul în care preferaţi să nu cheltuiţi bani sau să irosiţi spaţiul din birou pentru funcţii utilizate rar.

De exemplu, în cazul în care compania dvs. trimite numai câteva faxuri pe an, este de preferat să le trimiteţi de la magazinul local de birotică.


2. Color vs. monocrom


Color: În cazul în care compania dvs. se bazează pe materiale de marketing sau pe documente dinamice şi atractive pentru clienţi, probabil că imprimarea color în cadrul biroului va merita costul iniţial mai mare şi costurile pe pagină. Gândiţi-vă la concurenţă: Rivalizaţi cu companii mai mari care oferă clienţilor documente color de excepţie? Menţinerea costurilor de funcţionare la un nivel scăzut este un aspect, dar impresia clientului că faceţi economie reprezintă un cu totul alt aspect.

Monocrom: În cazul în care imprimaţi în principal texte, imprimantele monocrom sunt o alegere mai bună, deoarece imprimă mai rapid şi mai clar decât cele color. De exemplu, imprimanta multifuncţională Samsung Xpress M2875FD imprimă 26 de pagini pe minut, la o calitate excepţională a textului oferită de tehnologia ReCP (Rendering Engine for Clean Page). Iar costul mai mic pe pagină oferit de o imprimantă monocrom poate genera suficiente economii pentru a compensa documentele color profesionale imprimate ocazional.


3. Toner şi cilindru îmbinate vs. separate


Toner/cilindru îmbinate: Indiferent dacă separaţi tonerul de cilindrul imprimantei dvs. sau le consideraţi un întreg şi acest lucru nu pare o decizie importantă, pe termen lung vă poate afecta atât cerinţele de întreţinere, cât şi bugetul. În cazul în care spaţiul de stocare este limitat sau doriţi ca întreţinerea să fie cât mai simplă, cea mai convenabilă soluţie este o imprimantă care utilizează o combinaţie de cartuş de toner şi cilindru.

Toner separat de cilindru: În cazul în care sunteţi dispus să renunţaţi la comoditate pentru un cost mai mic pe pagină (şi chiar mai puţină risipă), gândiţi-vă să utilizaţi o imprimantă care funcţionează cu un cartuş de toner separat de cilindru.

Reţineţi că nu toate modelele vă obligă să alegeţi una dintre opţiuni. Imprimanta multifuncţională Samsung Xpress M2875FD este disponibilă în ambele variante (cu toner separat de cilindru sau îmbinate), astfel încât să puteţi alege opţiunea care se potriveşte cel mai bine companiei dvs.

Desigur, acestea nu sunt singurele decizii pe care trebuie să le luaţi în ceea ce priveşte imprimarea şi calitatea imaginilor. Dar vă pot îndruma către un anumit tip de dispozitiv care va satisface în cel mai bun mod cerinţele companiei dvs. Deoarece aceste cerinţe se pot schimba şi pot creşte odată cu compania dvs., asiguraţi-vă că revizuiţi periodic deciziile esenţiale în acest domeniu.


Alinierea soluţiilor de imprimare şi calitate a imaginilor cu necesităţile dvs. curente poate oferi companiei dvs. mai mult timp, energie şi bani pentru a gestiona provocările mai importante la care este supusă zilnic.

Sursa: Samsung Romania