Brașovenii care lucrează pentru Siemens au dezvoltat softul robotului Curiosity

Siemens a sărbătorit, la Brașov, 110 ani de existență în România


Siemens a sărbătorit, la Brașov, 110 ani de existență în România. „În Brașov, avem echipe care dezvoltă aplicații pentru unele dintre cele mai avansate piețe din punct de vedere tehnologic, precum Statele Unite ale Americii sau Germania. Datorită parteneriatului de lungă durată cu mediul universitar local, avem în Siemens tineri excepționali, care, prin proiectele dezvoltate, modelează viitorul”, a declarat George Costache, CEO Siemens România.

Brandul Siemens este prezent în Brașov din anul 2001. Astăzi, există trei companii Siemens în oraș, care numără în total peste 400 de angajați: Siemens SRL – prin divizia de cercetare-dezvoltare Corporate Technology, Siemens Industry Software SRL și Siemens Convergence Creators SRL pentru BizBrasov

Brașovenii care lucrează pentru Siemens au dezvoltat softul robotului Curiosity


Echipele Siemens din Brașov au contribuit la dezvoltarea software-ului utilizat în construcţia robotului Curiosity pentru NASA.
De asemenea, cercetătorii Siemens din Brașov au dezvoltat un nou algoritm care ajută medicii să analizeze și să vizualizeaze 3D valvele aortice și mitrale ale unui pacient, oferind o măsurătoare automată în secunde.

Această informaţie ajută cardiologii să evalueze rapid anatomia şi fiziologia valvei cu o precizie care până acum nu a fost posibilă.

De fiecare dată când vorbesc cu posibili investitori despre Brașov, amintesc de compania Siemens și prezența sa de aproape 15 ani în piața locală. Existența a peste 400 de ingineri IT ai Siemens propulsează orașul nostru în poziții fruntașe în domeniul noilor tehnologii”, a declarat George Scripcaru, primarul Brașovului, prezent la eveniment.
De-a lungul celor 110 ani de prezență în România, Siemens a contribuit la modernizarea țării prin numeroase invenții și proiecte unice. Compania a deschis prima reprezentanță pe teritoriul României în 1905, la București, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”.