România a participat la Mobile World Congress, cel mai mare târg IT

România la Mobile World Congress, cel mai mare târg al telefoniei mobile şi gadgeturilor


Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software Timişoara (ARIES-TM), cu sprijinul Ministerului Economiei, a participat în perioada 2-5 martie la Mobile World Congress care a avut loc la Barcelona cu produse şi servicii realizate de 14 companii romaneşti.

Companiile care au reprezentat România la Barcelona sunt M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Dapredi Soft Systems SRL şi Infobest România SRL din Timişoara; din Cluj participă Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL şi Net Brinel S.A; din Bucureşti iau parte Simartis Telecom SRL şi Rinf Outsourcing Solutions SRL. Ultimele trei companii pe lista sunt Visual Fan SRL din Braşov, IT Six Global Services SRL din Craiova şi Ropardo SRL din Sibiu.
  • Visual Fan din Braşov lansează pe piaţa telefoanelor inteligente trei modele sub brandul Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign şi Viva H7 Extreme. La capitolul soluţii software, clujenii atrag atenţia prin AROBS Transilvania Software şi serviciile TrackGPS şi Optimall SFA şi prin aplicaţiile iSpeed Cam, Be Alert şi SpeedGuard de la Codespring.
  • Monitorizarea sănătăţii are un rol important în lansările româneşti la MWC, ZivaCare şi MyHealth de la Ropardo sunt doar câteva dintre aplicaţiile din acest domeniu. O altă aplicaţie interesantă este adusă de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care facilitează învăţarea noţiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere.
  • Timişorenii de la InfoBest lansează Mix & Style, disponibilă pe Google Play (Android), o aplicaţie de modă revoluţionară care permite încercarea hainelor şi crearea ţinutelor direct pe telefonul mobil.
  • Compania Sphinx IT din Timişoara prezintă Howdy, o aplicaţie mobilă care aduce la un loc toate soluţiile de chat cunoscute, de la Facebook şi Hangouts până la celebrul Yahoo! Messenger, şi iSchools, o soluţie inedită pentru notarea elevilor şi liceenilor. Alte lansări sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet sau soluţia Bubble a celor de la Simartis.