Electronic Arts a lansat un nou Battlefield, Battlefield Hardline

Electronic Arts a lansat un nou Battlefield, Battlefield Hardline

Electronic Arts a lansat pe piața jocurilor video un nou episod al francizei numită Battlefield. Având subtitlul Hardline, noul joc Battlefield marchează o premieră în cadrul seriei: pentru prima dată, luptele virtuale în format FPS nu vor mai fi între soldații diferitelor forțe militare naționale, ci între polițiști și infractori.

Battlefield Hardline va putea fi achiziționat începând cu data de 19 martie pe teritoriul european, pentru restul lumii titlul fiind disponibil cu două zile mai devreme. Va rula pe cinci platforme, adică Microsoft Windows, PlayStation 3 și 4, Xbox 360 și One.

Pe partea de multiplayer, principala atracție a jocurilor Battlefield Hardline aduce nu mai puțin de cinci moduri noi de joc.

Acestea sunt: Heist, în cadrul căruia infractorii încearcă să spargă diferite seifuri și să fugă cu prada, în timp ce, evident, polițiștii au obligația de a-i opri; Blood Money, în care ambele tabere trebuie să strângă suma de 5 milioane de dolari luați dintr-un depozit situat în mijlocul hărții; Hotwire, asemănător modurilor Domination sau Conquest, obiectivele care trebuie cucerite fiind însă mobile pe harta de joc; Rescue, un mod fără respawn, de 5 vs 5, în care trupele SWAT trebuie să salveze doi ostatici sau să îi ucidă pe cei cinci criminali; Crosshair, în care polițiștii trebuie să aducă un martor spre un loc sigur, iar infractorii trebuie să omoare ținta până ca aceasta să poată fi salvată.


Nu vor lipsi nici elemente specifice luptelor dintre găștile mafiote și forțele de ordine, precum bâtele de baseball, cătușele, pistoale cu electroșocuri. Evident însă, baza va fi formată tot din arme de foc, printre care armele de asalt M16A3, AKM, M416 și ARM; pistoalele mitralieră MP5K, UMP — 45, K10, P90; puștile 870P Magnum; SPAS — 12 sau 37 Stakeout; puștile cu lunetă Sout Elite, AWM sau .300 Knockout.


Adepții multiplayerului vor putea alege din patru clase de luptători: operatorul, care folosește arme de asalt și își poate vindeca partenerii răniți pe câmpul de luptă; mecanicul, al cărui rol principal este să repare, respectiv să distrugă vehiculele, atât terestre, cât și aeriene; enforcer, care beneficiază de muniție infinită, însă nu se poate vindeca singur și nici nu poate face față contra unităților mecanizate; și profesioniștii, al căror rol este să strângă informații despre inamic și să acționeze cât mai discret în spatele liniilor inamice.


Narațiunea campaniei single-player prezintă un Los Angeles măcinat de lupte între cartele de droguri rivale. Proaspătul detectiv Nick Mendoza, ajutat de partenerul său, veteranul Khai Minh Dao, trebuie să urmeze o serie de indicii care îl vor ajuta să descopere corupția generalizată de ambele părți ale legii.

Jocul este dezvoltat de studioul american Visceral, în colaborare cu EA Digital Illusions CE. Hardline a beneficiat de două beta publice, unul în vara lui 2014, celălalt în februarie 2015. Inițial, jocul ar fi trebuit să apară la 21 octombrie 2014, dar producătorii au preferat să îl mai prelucreze înainte de a-l oferi fanilor seriei.


Primul joc al seriei a apărut în anul 2002, fiind intitulat Battlefield 1942. Primul joc Battlefield pe motorul grafic Frostbite a fost Bad Company, apărut în 2008.

În 2012, a fost lansat Battlefield 3, care a beneficiat de cinci DLC-uri, iar în 2013 a fost lansat Battlefield 4, de asemenea cu cinci DLC-uri lansate în 2013 și 2014. În 2016, este programat un nou titlu al seriei.

Daca doriti sa aflati detalii sau sa download-ati jocul, accesati site-ul acesta.

Sursa: Agerpres.