Cadouri de Paste, idei de cadouri de la Iepuras!

Cadouri de Paste, idei de cadouri de la Iepuras pentru voi si cei dragi voua!

"Iepuras coconas
A fugit peste imas
Si s-a dus colo sus
Intr-o tufa s-a ascuns" ...

Va mai amintiti versurile acestea invatate, probabil, la gradinita ??

Acum, in prag de mare sarbatoare crestina, este timpul sa va invatati copiii aceasta strofa a poeziei. Gandul trebuie sa ni se indrepte, in mod firesc, la persoanele dragi, din viata noastra. Tata, mama, sotia, sotul, copiii, amanta, iubita, prietenii, nasii si de ce nu si .... secretara =)) ...

Suntem credinciosi, mergem la biserica, mergem la Inviere, ciocnim cu multa bucurie ouale rosii, vopsite in Joia-mare. Ne purificam sufleteste. Ne purificam casa.

Desi Sfintele Sarbatori de Paste au o conotatie profund religioasa doresc sa va aduc in minte imaginea prozaica a unor lucruri. Ma gandesc sa fim mai toleranti unii cu ceilalti. Acum este momentul unui nou inceput. Aceasta inseamna sa ne aplecam mai des spre persoana de langa noi, sa avem bunavointa si rabdarea sa o ascultam.

Sa facem gesturi marunte, pe care le-am uitat. Sa ascultam. Sa comunicam. Sa ne iubim. Iepurasul, partea neortodocsa a acestei sarbatori, vine in special la copii. Dar, nu numai ! Va aduceti aminte de hainutele noi, cumparate de parinti, pentru aceasta sfanta sarbatoare ?... Doamne, cata bucurie ne provocau ! ...si cu cata
mandrie le purtam !

De ce sa nu cumparati si voi un set de hainute pentru piticii vostri ? De ce sa nu va innoiti si voi cu ceva ? Cadoul de Paste, adus de Iepuras, nu trebuie sa fie opulent.

Iepurasul, mic si firav, nu poate sa duca in spate sacul mare si greu, al lui Mos Craciun, care mai beneficiaza in plus si de o gramada de ajutoare.

V-ati gandit ce bucurie este sa oferi sau sa primesti un buchet din aceste flori, viu colorate, ale primaverii ? Asezati-le in vaze, alaturi de crengute proaspat inmugurite, si va vor insenina sufletul si casa.

Privindu-le, savurati o felie de cozonac traditional, alaturi de un vin bun si o carte plina de dragoste, de o friptura de miel, de un drob proaspat. Ouale, rosii sau viu colorate, asezati-le intr-un cosulet astfel incat sa va incante privirea. Toate bunatatile pe care le asezati pe masa de Paste si pe care le veti consuma, alaturi de cei dragi, le puteti considera cadoul vostru. Puteti sa fiti fericiti si impliniti prin gesturi marunte!

Priviti cum inmuguresc copacii, adunati ghioceii. Incercati sa va bucurati de fiecare clipa pe care Dumnezeu v-a oferit-o ! Dumnezeu v-a oferit cel mai de pret cadou - viata voastra. Nu uitati sa va bucurati, copilareste, cand veti primi Lumina Sfanta !

Acestea sunt numai cateva, poate dintre cele mai mici, dintre cadourile pe care sansa vi le da in viata. Cautati-le deoarece numai de voi depinde daca sunt multe sau putine. Ganditi-va la toate aceste cadouri pentru cei dragi, topind in gura un cub de ciocolata, din ciocolata pe care ati primit-o cadou, de la o alta persoana, poate, la fel de fericita ca si voi.


P.S. La cadourile lumesti, palpabile, mai aveti voi timp suficient sa va ganditi si sa le cumparati pana de Paste!!

Eu le-am cumparat deja de pe eMAG.

Articol scris de Simona