Produsele electrocasnice necesare intr-o bucatarie

Produsele electrocasnice necesare intr-o bucatarie

BUCATARIA! Este locul din casa in care ne petrecem cel mai mult timp. Este locul in care o gasesc pe mama sau pe tata. Sau pe amandoi. Este locul meu. Este locul tau. Este locul picilor nostri. Este locul nostru. Este locul in care citesc ziarul, savurand o ceasca de cafea sau de ceai. Mananc in liniste sau pe fuga...

Este locul in care in fiecare seara ne dam intalnire si povestim tot ceea ce am realizat peste zi. Impliniri sau dezamagiri. Ne organizam pentru a doua zi. Este locul in care pregatim mancarea pentru noi si pentru cei dragi noua. Si de cand a existat o anexa a casei numita bucatarie, omul gospodar a incercat sa o amenajeze, sa o infrumuseteze, sa o faca a lui, unica.

La inceput mai timid.....cu ce s-a priceput el. Apoi, pe masura ce anii au trecut si tehnica s-a dezvoltat, i-au crescut si lui, omului, pretentiile.

Mai ales daca a avut in stanga sau in dreapta lui un si mai mare gospodar. Sa vezi atunci concurenta ! Dar bucataria ta, ca la orice om gospodar, intai trebuie sa fie foarte curata. Dupa aceea o amenajezi cu mobilierul pe care ti-l doresti in functie de imaginatie si de " grosimea" buzunarului. O luminezi intr-un mod placut.
Si pentru ca astazi esti un om gospodar modern incepi cu...electrocasnicele.

De la cele mai mari la cele mai mici. Nu le uita pe cele mici ca niciodata nu stii cand iti sunt de folos. Daca nu le ai ce faci ? Apelezi la vecinul gospodar cu care esti in concurenta ? Iti cumperi un aragaz. Cu alimentare electrica sau pe gaz. Unul incorporabil sau cu plita cu inductie.

Nu uita de frigider sau si mai bine de o combina frigorifica.

Exista pe piata, daca trebuie sa-ti mai amintesc, masina de spalat rufele ce se poate integra perfect in mobila de bucatarie. Ce spui de o masina de spalat vasele ?

Ce frumos suna, nu ! Nu uita de cuptorul cu microunde care iti este de mare ajutor. Mai ales cand timpul te preseaza si te grabesti. Daca cumva ai uitat cum se face cafeaua la ibric da fuga si cumpara-ti o cafetiera sau un espressor. Iti vei bucura sufletul cu cafeaua preferata.

In cazul in care tie sau prichindeiilor tai va plac sucurile naturale nu uita de un storcator de legume-fructe. Poti sa-ti achizitionezi un aparat de facut paine, sau un aparat electric de gatit, un blender sau o cana de incalzit apa. Chiar daca este mic si banal nu uita de un fier de calcat rufele. Ca doar haina il face pe om !....sau, poate, nu. Pentru ati face viata si mai placuta ce ai zice de un robot de bucatarie ?...sau de cine mai stie ce alt obiect dintre cate ti-ar mai trece prin minte...lista ramane deschisa.

Dar, vai !...cand tragi linia si faci socoteala banilor o sa spui ca nu-ti permiti atatea pentru ca nici nu duci o viata de nabab, nici nu ai castigat la loto, in ultimul timp. Le poti achizitiona in timp, treptat, pe rand. Nu uita de rate ! Gospodarule, viseaza, munceste si organizeaza-ti bucataria ! Acum chiar merita !

Articol scris de Simona.