G DATA si G4C lupta impotriva infractionalitatii cibernetice

G DATA si G4C lupta impotriva infractionalitatii cibernetice

Despre G4C - O asociație independentă, operațională, German Competence Centre against Cyber Crime (G4C) este un pilon de expertiză, un sistem de avertizare rapidă și o platformă pentru schimbul de informații. Acesta consolidează rețeaua de inițiative existente pentru prevenirea infracționalității cibernetice din Germania.


Cel mai recent atac al hackerilor asupra unui site guvernamental federal este doar unul dintre numeroasele exemple care arată că rata infracționalității cibernetice este în creștere.

Atacurile asupra traficului de plați electronice și a bancomatelor sunt deosebit de profitabile pentru infractorii cibernetici. Centrul de Competență German împotriva Infracționalitații Cibernetice (G4C), în asociație cu ING-DiBa, Commerzbank, HypoVereinsbank și G DATA Software AG, un specialist în soluții de securitate IT, colaborează la un proiect comun pentru a detecta și remedia riscurile de securitate dintr-un stadiu incipient.

Prima inițiativa a acestui proiect de colaborare a fost o analiză comună a unora dintre funcțiile tulpinilor malware. Invitați la eveniment, alături de G4C și G DATA, au fost Federal Criminal Police Office (BKA) și Berlin State Criminal Police Office, împreună cu Federal Agency for Security in Information Technology (BSI).

" Infracționalitatea cibernetică poate fi combătută cu succes numai cu ajutorul unei echipe interdisciplinare. Acest eveniment a adus laolaltă cele mai importante personalități din domeniul securității IT," spune Ralf Benzmuller, șeful G DATA Security Labs. Inițiatorii văd evenimentul ca pe un alt pas în direcția cooperării dintre companiile din domeniu și autorități, o sarcină preluată de asociația G4C.

" Distribuția de troieni bancari a atins un nivel record în 2014 și va continua să crească în acest an. Prin combinarea abilităților noastre, am fost în măsură să facem progrese semnificative în combaterea acestora. Noi intenționăm să construim acest lucru prin intermediul unor activități viitoare ", spune Roland Wolf, președintele G4C.

Evenimentul a inclus o demonstratie live a modului în care infractorii cibernetici folosesc malware-ul pentru a manipula bancomatele - și modul în care amenințarea poate fi evitată. Acest lucru a fost realizat prin rularea malware-ului Tyupkin pe un bancomat. Măsurile luate ar putea preveni în mod eficient un potențial atac asupra bancomatelor.