Avira Antivirus Pro castiga premiul “Best Usability“ din partea AV-TEST

Avira Antivirus Pro castiga premiul “Best Usability“ din partea AV-TEST

AV-TEST este un furnizor independent de servicii în aria securității IT și a cercetării antivirus, cu activitate concentrată pe analizarea și detectarea ultimelor aplicații periculoase și utilizarea acestora pentru testarea complexă a aplicațiilor de securitate din întreaga lume.


Compania de securitate Avira a anunțat recent că soluția sa Avira Antivirus Pro a primit premiul “Best Usability” (cea mai ușor de folosit soluție antivirus) din partea AV-TEST, în categoria aplicațiilor de securitate pentru utilizatori individuali.

Avira este o soluție de securitate care oferă utilizatorului libertate mare de acțiune și se face simțită doar atunci când este nevoie“, declară Guido Habicht, CEO la AV-TEST GmbH. Pe lângă premiul “Best Usability”, aplicațiile Avira au avut rezultate foarte bune și în alte categorii unde s-au efectuat teste, precum “Protecție” și “Performanță“ (Viteză).

Conform AV-TEST, Avira Antivirus Pro a avut cele mai bune rezultate la categoria Usability în toate cele șase teste derulate pe parcursul anului 2014.

Laboratoarele AV-TEST evaluează cât de sever afectează soluția de securitate instalată comportamentul și ușurința în utilizarea computerului, în particular acordând o deosebită atenție pentru alertele fals-pozitive (identificarea unor viruși sau vunerabilități inexistente).

În timpul testelor, laboratorul AV-TEST a vizitat website-uri curate, a scanat peste 400.000 de aplicații la fiecare rundă de testare și a făcut o listă a tuturor acțiunilor blocate în timpul instalării programelor.

Momentele în care aplicațiile Avira înregistrează astfel de performanțe la teste independente precum cele derulate de AV-TEST întăresc suplimentar încrederea că prin munca noastră reușim să protejăm bine consumatorii în fața amenințărilor informatice oferindu-le totodată produse ușor de folosit“, spune Philipp Wolf, EVP Protection Labs la Avira. “Este important pentru noi să oferim clienților o validare suplimentară, din parte unui organism independent, a faptului că suntem buni în ceea ce facem, iar o astfel de recunoaștere a meritelor echipei de produs reprezintă un feedback valoros. Certifică totodată faptul că mergem cu toții într-o direcție bună în dezvoltarea de soluții de securitate de top“, adaugă Wolf.
Avira Antivirus Pro a obținut rezultate remarcabile în timpul tuturor acestor teste.