QuickMobile deschide magazin si in Brasov

QuickMobile deschide magazin si in Brasov

Băimărenii care livrează electronice pentru Amazon își deschid magazin la Brașov.

QuickMobile, unul dintre cele mai mari magazine online de tablete, smartphone-uri și ceasuri inteligente, intenționează să îșI deschidă anul acesta un magazin fizic la Brașov, mizând în același timp pe o creștere a business-ului de la 45 de milioane de euro anul trecut la 50 de milioane de euro în acest an. QuickMobile vinde smartphone-uri, tabletele, ceasuri inteligente și diverse accesorii pentru aceste produse, compania concentrându-se pe telefoanele și tabletele premium afirma BizBrasov

Firma din Baia Mare are până acum 14 magazine fizice și ar mai vrea să ajungă la 17 anul acesta, iar în trei luni va lansa și un magazin online internațional.
Anul trecut compania a investit 6 milioane lei în noul sediu și în platforma online, iar profitul net a fost 1,25 milioane euro, față de 900.000 de lei în 2013.

QuickMobile a fost înființată în 2005 la Baia Mare de Tudor și Angela Tiboc, iar în prezent compania are 160 de angajați. Două treimi din cifra de afaceri a venit de la smartphone-uri și tablete, iar 15% din smartwatch-uri și brățari de fitness. La cifra de afaceri au contribuit și accesoriile pentru dispozitive mobile, cum ar fi husele și căștile premium.

Din cifra de afaceri de 45 milioane euro, 15 milioane euro au venit din vânzările directe către clienții finali QuickMobile, iar 30 milioane euro din vânzările către alte magazine online și operatori telecom.

QuickMobile este printre cele câteva companii românești care livrează produse pentru Amazon.com, colaborarea începând acum un an și jumătate, după o perioadă de șase luni în care gigantul american a facut verificări și a insistat ca sistemul informatic al QuickMobile să fie compatibil cu cel al Amazon.com, iar o serie de cerințe au fost legate de logistică.

Din Baia Mare sunt livrate pentru Amazon produse ce ajung la clienții din cinci țări mari: Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și Italia. „Absolut toate pachetele pleacă din Baia Mare și livrăm de trei ori pe săptămână”, spune Tudor Tiboc care precizează că a contat mult pentru Amazon și faptul că sediul este în Baia Mare, deci aproape de Ungaria de unde transportul către Europa de Vest este rapid.