QNAP lansează sistemul de operare QTS 4.1.2 pentru Turbo NAS

QNAP lansează sistemul de operare QTS 4.1.2 pentru Turbo NAS si ofera in premiera configurarea unui NAS prin HDMI si adauga streaming prin Google Chromecast

QNAP lansează sistemul de operare QTS 4.1.2 pentru Turbo NAS, introducând configurarea serverului prin HDMI, o funcție în premieră pe piața NAS, ce permite instalarea unității fără a necesita o conexiune la rețea.

Noul sistem de operare adaugă suportul VPN Server și VPN Client, backup-ul LUN, suportul pentru subtitrări (*.SRT) pentru Video Station și File Station, integrarea subtitrării în filmele transcodate, streaming prin Chromecast și multe altele.

"În QTS 4.1.2, am adus îmbunătățiri atât pentru funcțiile de business, cât și pentru cele consumer, oferind o experiență de utilizare mai bună și transformând Turbo NAS într-un partener deopotrivă în activitatea de la serviciu și pentru divertismentul de acasă", a declarat Willy Kuo, manager de produs în cadrul QNAP.


QNAP este primul producător care oferă instalarea unității NAS prin HDMI. Utilizatorii pot să se bucure de un mod convenabil de configurare locală a unității Turbo NAS fără a avea nevoie de o conexiune la rețea.

Pentru instalare se conectează la Turbo NAS o tastatură, un mouse și un monitor HDMI, iar procesul poate fi urmat cu ușurință.

"Instalarea NAS cu ajutorul HDMI este o inovație ce elimină dificultățile întâmpinate de utilizatori la prima lor instalare. Nu sunt necesare proceduri complicate, nu implică experiență în rețele, instalarea rapidă a unității fiind similară cu cea a unui sistem de operare PC", a adăugat Kuo.

Actualizarea de firmware include și opțiunea VPN, unitatea Turbo NAS funcționând ca server VPN sau oferind suport pentru VPN Client pentru protocoale PPTP și OpenVPN. Această opțiune este utilă pentru companiile care solicită o rețea securizată între birouri și protejează intimitatea utilizatorului atunci când descarcă date pe Turbo NAS.

Prin intermediul Storage Manager, administratorii pot replica conținutul în sistem LUN bazat pe fișiere sau bazat pe blocuri către diverse destinații de stocare.

Noile funcții de divertisment includ suportul pentru subtitrare (fișiere .SRT) în Video Station și File Station și transcodarea video cu integrarea subtitrării. Aplicația QAirplay&Chromecast, disponibilă în App Center, poate face streaming direct pe TV prin intermediul dispozitivelor cu AirPlay sau Chromecast, oferind utilizatorilor o opțiune flexibilă pentru multimedia.

Utilizatorii pot instala, de asemenea, Qfile & Qvideo pe dispozitivele lor mobile pentru a urmări materialele multimedia stocate pe Turbo NAS prin Apple TV sau Chromecast. QNAP a lansat Qfinder 5.0 pentru Windows, adăugând un ghid de instalare inteligentă pentru a îmbunătăți semnificativ procesul de pornire, permițând totodată utilizatorilor să-și creeze volume multiple.