Naspers (actionar majoritar eMag si OLX) cumpara firma care detine site-ul de anunturi tocmai.ro absorbind in grup concurentul direct!

Naspers (actionar majoritar eMag si OLX) cumpara firma care detine site-ul de anunturi tocmai.ro absorbind in grup concurentul direct!

Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde catre Naspers (Africa de Sud) firma care detine site-ul de anunturi tocmai.ro si eMAG, tranzactie care va include si subsidiara din Portugalia, conform unui anunt disponibil pe bursa americana Nasdaq.

Prezenta in 107 tari si 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost infiintata in 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda si Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

Grupul norvegian a intrat in structura actionariatului Sibmedia Interactive in iunie 2011, cand a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorari de capital, Schibsted Classified Media si-a majorat participatia la 95%.

La inceputul anului 2011, Salcia Invest a cumparat integral Sibmedia Interact de la Stefan Radu Tocca, cetatean roman.

In 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei. In Romania, Naspers controleaza Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administreaza site-ul de anunturi olx.ro cat si eMAG (fost mercador.ro pana in iunie 2014).

Prin acesta tranzactie, concurentul direct al site-ului OLX este absorbit in grup, pentru a evita exprimarea "concurenta a fost eliminata prin absortie"

Sursa