Cele mai frumoase carti citite

Cand ai intrat ultima oara intr-o librarie ? Cand ai citit ultima data o carte ? Nu, nu sunt intrebari retorice !

Mi-a fost greu sa purced in a scrie ceva despre carti. Este un subiect atat de vechi, atat de vast si totusi atat de actual.

V-ati intrebat oare cati dintre noi mai citesc ? Astazi, cand in tara noastra, numarul de analfabeti este intr-o crestere ingrijoratoare....

Calculatorul si nu numai el preiau timpul pe care alte generatii il consacrau cititului. Cati mai sunt oare printre noi care sa astepte cu multa nerabdare sa termine o activitate pentru a se repezi la cartea deschisa, lasata pe un colt de etajera ?

Departe gandul de a jigni pe cineva !...dar am privit , mai deunazi, la televizor ,cu uimire, la cate o fata sau la cate un baiat intrebati de Eminescu...Cata seninitate !!! N-au auzit ! Probabil ca aceasta " marca de poseta sau de pantofi " nu au vazut-o inca, intr-un club !....Trist ! Ne pierdem valorile ! Si o tara fara valori este o tara fara identitate.

Cartile de citit,- nu cartile de joc pe care unii dintre noi stiu cel mai bine a le citi,- sunt cele care ne largesc orizontul si care ne aduc diversele oportunitati in viata. Un om fara carte este un om gol. (fara a-i jigni pe aceeia care si-ar dori sa citeasca, dar la care viata a fost un pic mai vitrega cu ei).

Nu conteaza ca mie imi plac cartile de dragoste sau tie iti plac cartile stiintifice sau de aventura. Poate, altcuiva ii plac poeziile sau cartile de arta sau reportajele...Nu suntem la fel ! Scriitorii difera si ei.

Dar unde vreau sa ajung ? Vreau sa va indemn sa cititi. Nu este o pierdere de timp. Cititi copiilor vostri carti de povesti la culcare ! Cititi si voi cate o carte si veti vedea ca dintre cele mai frumoase carti, ultima va fi intotdeauna cea mai frumoasa carte !

Cu stima
Un cititor