Update: Download de programe gratis

Download de programe gratis - Site-uri cu Programe gratis pentru Calculator ...

Am pentru voi o lista nu utila, ci foarte utile cu software (programe de calculator) ce se pot accesa si download-a grauit de pe site-urile producatorilor.

Aceste aplicatii software sunt fie distribuite gratis fie au o perioada de timp in care se pot folosi fara a plati.

Am sa le structurez pe categorii. Aceste programe gratuite pentru calculator se pot folosi pentru editare text, programare, prelucrare imagini, realizarea de bannere, playere video si chiar upload FTP. Cireasa de pe tort este OpenOffice.

Web
 • Bluefish - Bluefish este un editor puternic adresat programatorilor sau webdesignerilor, avand multe optiuni de a scrie website-uri, scripturi si cod de programare.
 • WebPlus - WebPlus este un program de web design care va permite sa creati site-uri uimitoare pentru acasa, scoala sau afaceri, fara a necesita o experienta prealabila.
Altele
 • Audacity - editor audio gratuit.
 • FileZilla - solutie FTP gratuita - si cum agentiile si nu numai au nevoie de materiale pe care sa le urce pe numeroase servere si site-uri...
 • iSpring Free PowerPoint to Flash Converter 3.5 - iSpring Free este un addin de PowerPoint utilizat la conversia prezentarilor in format Flash. Filmele Flash generate arata intocmai ca prezentarea originala. Veti beneficia de toate avantajele Flash-ului precum formatul compact, distribuirea usoara, streaming etc.
 • OpenOffice - suita de programe similare cu cele ale unui cunoscut furnizor. Reprezinta o alternativa interesanta si gratuita la acele programe ce au costuri semnificative.
 • PagePlus - PagePlus este o aplicatie desktop de publicare care va permite sa creati documente deosebite pentru acasa, scoala, afaceri sau club - fara a necesita o experienta prealabila.
 • VideoLAN - VLC Media Player - VideoLAN produce software video gratuit si open source. VLC MEdia Player este un player media dar care permite si streaming, conversie etc.
Imagini
 • 3DPlus - 3DPlus este un program de design 3D care va permite sa creati grafica 3D pentru acasa, scoala sau afaceri, fara a necesita o experienta prealabila.
 • AAA Logo - Logo design Software - exista un demo ce poate fi instalat si utilizat (dar nu se pot salva lucrarile) si apoi se poate achizitiona programul in schimul platii unei sume convenabile.
 • DrawPlus - DrawPlus este un software de grafica si desen ce va permite sa creati elemente exceptionale de grafica vectoriala, arbori genealogici, amenajari de camere si chiar animatii web.
 • GIMP - The GNU Image Manipulation Program - GIMP este GNU Image Manipulation Program. Este un software distribuit in mod gratuit si util pentru retusarea foto, compunerea si si crearea de imagini. Functioneaza pe multe sisteme de operare, in multe limbi si se constituie intr-o alternativa viabila pentru programele comerciale.
 • ImageMagick - ImageMagick® este o suita software pentru crearea, editarea si compunerea de imagini bitmap. Poate citi, converti si scrie imagini in peste 100 de formate.
 • Inkscape - Un editor de grafica vectoriala Open Source, avand capabilitati similare Illustrator, CorelDraw sau Xara X, utilizand standardul W3C si formatul de fisier Scalable Vector Graphics (SVG).
 • IrfanView - IrfanView este un utilitar de vizualizare de imagini FREEWARE (pentru uz non-comercial) foarte rapid, inteligent, compact si inovativ pentru Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003/Vista.
 • PhotoPlus - PhotoPlus este un software de editare foto care va permite sa reparati si sa imbunatatiti pozele digitale, sa creati grafica bitmap uimitoare si chiar animatii web. Versiunea 6 este disponibila pentru download gratuit.
 • XnView
Download Programe de editat poze si imagini

Intr-o continua evolutie multimedia, imaginea si ambianta grafica trebuie sa fie de o calitate superioara iar pentru realizarea si editarea imaginilor si ale pozelor va sunt necesare aplicatii software pentru editare grafica.

Voi incerca sa va ofer cele mai bune si usor de folosit programe pentru editat poze si imagini!

In cadrul acestui post vom incerca sa va prezentam o lista pe care o consideram utila pentru performerii media care editeaza, transforma si prelucreaza fotografii si realizeaza poze pentru diferite campanii sau pentru folosul propriu.


Ce inseamna editare poze?
Editarea grafica, (editat / modificat) prelucrarea imaginilor sau a pozelor este procedeul realziat prin intermediul unei aplicatii software (program de editare foto) care are rolul de a imbunatatii calitatea imaginii respective prin intermediul unor filtre, cadre, amestecuri de culori.


Prin intermediul acestei proceduri se poate schimba culoarea, fundalul - se pot inlocui texte si alte componente ce alcatuiesc imaginea respectiva.

Insa, stiind ca cu totii cunoastem acesti termeni si aceste descrieri sumare ale procedurilor de editare grafica, va invit sa selectati unele dintre cele mai cunoscute aplicatii (programe software) care facilitatea editarea si prelucrarea grafica.

Programe de editat poze si imagini

1. Adobe Photoshop
2. Snipshot: Edit pictures online
3. Picnik
4. Corel Draw Graphics Suite
5. Free Online Photo Editor
6. Ulead PhotoImpact
7. Google Picasa
8. Pazoen
9. ACDSee Picture Editor
10. PaintShopPro Photo X2 - Photo Editing
11. Paint
12. Magic Picture Editor

De altfel, numarul acestor programe de editat fotografii este cu mult mai mare, insa aici au fost prezentate doar cele mai cunoscute, mai bune si mai des folosite de catre pasionatii de fotografie si de catre designerii profesionisti.

Lista poste continua cu aplicatii ca ThumbsPlus, PicasaStudio, PhotoImpression, Photo Explosion, Picture Editor, Roxio PhotoShow, Serif PhotoPlus, FotoFinish Suite.

Aceste programe, au costuri cuprinse intre 30 si 2-300 de dolari iar programele gen Adobe, Corel sau Ulead licentiate pot avea costuri de cateva mii de euro.


In cazul incare doreti sa achizitionati un calculator va recomad cu caldura eMag. Preturile calculatoarelor au scazut foarte mult, sunt ieftine. Ofertele sunt bune.