Tendintele pietei telecom in Romania, in 2015

Previziunile pietei telecom in Romania, in 2015
"In primele sase luni ale acestui an, numarul total de conexiuni mobile active la internet a crescut cu 28%, la 14,4 milioane. Tendinta pozitiva va continua sa se manifeste si in 2015, fapt ce va aduce si la cresterea ratei de penetrare a serviciilor de internet mobil, care la finele lunii iunie se situa la 52,1%. De asemenea, pe fondul reducerii tarifelor pentru apelurile efectuate in interiorul UE, vom asista la cresterea utilizarii serviciilor in roaming, asa cum s-a intamplat in prima parte a acestui an, cand traficul de voce a urcat 32%, la 241 milioane de minute", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

Majorarea numarului de conexiuni la internet prin tehnologiile 3G si 4G/LTE, cresterea utilizarii serviciilor in roaming si aparitia unor oferte "mai generoase" in privinta minutelor nationale si internetului pe telefonul mobil incluse vor fi principale tendinte care se vor manifesta pe piata telecom in 2015 afirma incont.ro

Potrivit datelor furnizate de catre ANCOM, numarul conexiunilor fixe si mobile la internet a atins 18,3 milioane la finele lunii iunie, in crestere cu 22,8% fata de 30 iunie 2013, pe fondul avansului conexiunilor mobile cu 28,5%, la 14,4 milioane.