Smartphone-ul Karbonn Sparkle V, din programul Android One, vine în România

Sparkle V Android One, primul smartphone dezvoltat ca parte a programului Google Android One de către compania indiană Karbonn vine în România!

Karbonn Sparkle V Red

Specificatii tehnice telefon mobil prezentat
Sparkle V Android One, primul smartphone dezvoltat ca parte a programului Google Android One de către compania indiană Karbonn, va fi lansat pe piaţa locală exclusiv prin intermediul eMag, cel mai mare retailer online din România, la un preţ de aproximativ 120 de euro.

Telefonul va fi lansat şi pe celelalte două pieţe pe care eMag are afaceri în regiune, Bulgaria şi Ungaria, conform reprezentanţilor companiei indiene Karbonn Mobiles, care a ajuns unul dintre cei mai producători de mobile la nivel global, cu vânzări de peste 25 de milioane de terminale în anul 2013.

Karbonn Sparkle V Android dispune de un display de 4,5 inchi, cameră foto de 5 MP, procesor Media Tek 1,3 Quad Core Cortex-A7, 1 GB de RAM, 4 GB de stocare încorporat, şi suport pentru card microSD cu extindere pana la 32 GB.

Smartphone-ul rulează Android Kit Kat, v. 4.4.4, având programată o actualizare automată la noua versiune Android Lollipop, în luna ianuarie sau februarie 2015 afirm ZF ca sursa citata.

Platforma software „originală” (nemodificată de producători) de la Google este o caracteristică a programului Android One, care vizează în principal pieţele emergente.

Anul acesta vânzările de smartphone-uri din România sunt estimate la 2,5 milioane de unităţi.