QNAP prezinta modelele NAS cu SSD-uri: TS-451S, TS-453S Pro si TS-853S Pro

QNAP prezinta modelele NAS cu SSD-uri: TS-451S, TS-453S Pro si TS-853S Pro


Intâmpinând creșterea masivă a segmentului de produse SSD și răspunzând cererii tot mai mari din partea utilizatorilor, QNAP a anunțat modelul Turbo NAS TS-451S, o unitate de stocare optimizată pentru SSD-uri de înaltă densitate, cu patru sertare și procesor Intel Celeron la 2.41GHz.

În același timp, seria avansată SS-x53 Pro (modele recomandate pentru afaceri mici și medii cu SSD-uri SATA 6Gb/s 2.5") a fost redenumită în TS-453S Pro (4-sertare), respectiv TS-853S Pro (8-sertare). Astfel, utilizatorii vor putea identifica mai ușor diferitele opțiuni din aceeași categorie de produse.

"Utilizatorii se pot bucura de numeroasele beneficii ale utilizării SSD-urilor într-un Turbo NAS, incluzând dimensiunile fizice mai reduse ce pot găzdui 4 SSD-uri, capacitatea de stocare de înaltă densitate, configurațiile RAID 5 pentru stocarea datelor, operarea mai silențioasă, experiențele multimedia cu HD Station și tehnologia exclusivă QvPC ce permite utilizarea unității ca un PC", declarat Jason Hsu, manager de produs în cadrul QNAP. Seriile TS-x53S Pro pot funcționa în mod silențios și cu hard disk-uri de 2.5".

"Noua serie NAS SSD beneficiază de un design hardware exclusivist, care le permite utilizatorilor, și în mod special acelora care accesează simultan mai multe aplicații multimedia, să schimbe repede memoria RAM pentru a se bucura de operații multi-tasking fluide" a mai adăugat Jason Hsu.

Comparativ cu modelul TS-453 Pro cu hard disk-uri de 3.5 inci, TS-453S Pro are un preț mai accesibil, ocupă jumătate din spațiul fizic iar atunci când utilizează exclusiv SSD-uri, oferă mai mult de 4.000 IOPS (operațiuni de scriere/citire în mod aleatoriu) la un cost total echivalent cu cel al unui NAS non-SSD.