Applicatia “BMW i Romote App” premiata la CES Innovation Awards 2015


Succes internaţional pentru BMW i Remote App pentru Samsung Gear S Smartwatch: aplicaţia dezvoltată de BMW a primit o distincţie la renumitul CES Innovation Award în categoria „Software şi mobile apps”.


Consumer Electronics Show (CES) este organizat în Las Vegas la începutul fiecărui an. Următoarea ediţie este programată între 6 şi 9 ianuarie, în 2015. Cu 3500 expozanţi, CES este una dintre cele mai mari expoziţii de echipamente electronice din lume. În avanpremiera evenimentului, pe 11 noiembrie, este organizată la New York ceremonia CES Innovation Awards, cu premii pentru 20 de categorii de produse.

Distincţiile sunt oferite de un juriu de designeri industriali, ingineri şi reprezentanţi ai presei de specialitate. Criteriile de evaluare pentru categoria „Software şi aplicații mobile” au fost valoarea practică, design, ergonomie şi nivelul de inovaţie. Victoria BMW i Remote App în această categorie demonstrează că această aplicaţie este una dintre cele mai bune din lume în acest moment şi o dovadă a nivelului avansat de conectivitate pe care îl au automobilele BMW i.

BMW i Remote App pentru Samsung Gear S Smartwatch realizează o conexiune rapidă şi facilă cu automobilul BMW i direct de pe ceasul de la mână. Pentru BMW i3, pe ecranul principal sunt afişate, alături de oră, principalele informaţii despre automobil: autonomia electrică, nivelul de energie al bateriei şi, în cazul în care automobilul este conectat la o reţea electrică, timpul până la finalizarea procesului de încărcare. Dacă se apasă pe una din valorile afişate pe ecranul touch al telefonului, se deschide un submeniu cu informaţii suplimentare, totul într-o grafică tipică pentru BMW i.

Un alt meniu secundar oferă informaţii despre starea automobilului, de exemplu dacă sunt deschise uşi, ferestre sau portbagaj. De asemenea, este posibilă operarea sistemului de climă din automobil. Acesta este un element deosebit de important la un automobil electric pentru creşterea autonomiei. Astfel, spaţiul interior poate fi adus la temperatura dorită în timp ce automobilul este conectat la reţeaua de curent, păstrând nivelul maxim de încărcare al bateriei.