550 de specialisti in IT din Europa vor participa la cel mai mare proiect de IT al Comisiei Europene

SIVECO este singura companie romaneasca selectata pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT.

SIVECO Romania a participat la procesul de selectie in cadrul consortiului DeSIS, alaturi de IBM, Deloitte si Steria. Oferta consortiului a fost apreciata ca fiind una dintre cele mai de succes dintre toate ofertele depuse, implicand un efort semnificativ din partea unei echipe extinse formata din specialisti din toata Europa.

Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane Euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialisti implicati – manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc.

Serviciile vor fi prestate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra, si includ dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Directoratele Generale ale Comisiei vor lansa proiecte in executie in cadrul acestui contract incepand cu 2014.

"Este pentru prima oara cand o companie romaneasca este aleasa sa furnizeze servicii tuturor Directiilor Generale din Comisia Europeana. Selectia a fost una extrem de exigenta si trebuie sa multumesc colegilor nostri care au muncit enorm pentru acest rezultat. Din 2009 participam constant la licitatiile care au loc la Comisia Europeana si am demonstrat ca avem o echipa exceptionala care poate indeplini toate cerintele beneficiarilor nostri. Acest nou contract este cel mai mare si cel mai important de pana acum si speram sa avem ocazia sa demonstram in continuare expertiza pe care am castigat-o in peste doua decenii de munca", a declarat Florin Ilia, presedinte si director general SIVECO Romania.

SIVECO Romania ofera din 2009 servicii IT institutiilor europene. Printre beneficiari se afla Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori si Directia Generala Sanatate si Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeana de Investitii. Serviciile furnizate sunt de dezvoltare de sisteme financiare, management de documente si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.