Google a lansat o nouă aplicaţie de hărţi pentru iPhone şi iPad

Google a lansat o nouă aplicaţie de hărţi pentru iPhone şi iPad

Google a lansat o nouă aplicaţie de hărţi pentru iPhone, iPad şi alte aparate cu sistem de operare iOS, reintroducând un instrument popular pe care Apple îl înlocuise în septembrie cu un produs propriu care a dezamăgit utilizatorii, relatează Blooomberg.

Aplicaţia Google este gratuită şi disponibilă în peste 40 de ţări şi în 29 de limbi, a anunţat compania.

Iniţiativa Google a fost în mare parte aşteptată după ce Apple a renunţat la propriul soft de hărţi. Prima aplicaţie de hărţi a Google a fost un element esenţial încă de la lansarea iPhone în 2007.

Apple a fost intens criticată pentru rezultatele inexacte ale aplicaţiei proprii de hărţi, pentru rutele care au făcut utilizatorii să se rătăcească şi pentru informaţiile insuficiente oferite, iar directorul general Tim Cook a fost nevoit să ceară scuze clienţilor.

"Este stânjenitor pentru Apple să revină la aplicaţia de hărţi a Google, acest fapt sugerând că nu a reuşit să satisfacă aşteptările pieţei", a declarat Hwang Min-Seong, analist la Samsung Securities în Hong Kong.

Un purtător de cuvânt al Apple, Tom Neumayr, a refuzat să comenteze.
Apple a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat la vânzare iPhone 5.

Utilizatorii s-au plâns însă că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Directorul general al Apple Tim Cook a fost nevoit să le ceară scuze clienţilor frustraţi de erorile noului sistem de hărţi introdus de companie şi i-a îndemnat să încerce serviciile furnizate de rivali precum Microsoft sau Google.

Sursa: Ziarul Financiar