Tehnologia viitorului transpusă prin sisteme IT şi lupte între roboţei, la cea de-a 9-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice - INFOMATRIX

Tehnologia viitorului transpusă prin sisteme IT şi lupte între roboţei, la cea de-a 9-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice - INFOMATRIX

Pe 6 şi 7 mai, în Capitală, 250 de liceeni şi studenţi din 38 de ţări se întrec în roboţi şi tehnologie IT.

250 de liceeni si studenţi, organizaţi în echipe din 38 de ţări sunt asteptaţi să concureze între 5 şi 9 mai a.c. în campusul International School of Bucharest (Şoseaua Gara Căţelu nr. 1R), în etapa finală a Concursului Internaţional de Proiecte IT InfoMatrix 2011, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Astfel, cea de-a 9-a ediţie a InfoMatrix se va termina printr-o ultimă evaluare a 126 de proiecte finaliste (25 româneşti şi 101 internaţionale), de către un juriu de specialitate şi prin prezentarea acestora publicului larg, în cadrul unei expoziţii care va avea loc pe 6 şi 7 mai a.c., între orele 11:00 şi 19:00.

Cele 126 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selecţionate din peste 500 de proiecte înscrise în concurs în perioada octombrie 2010 – martie 2011. Printre proiectele expuse în Capitală, se numără şi finalistele concursurilor InfoMatrix desfăşurate, după modelul românesc, în Mexic, Hong Kong şi Ucraina, între lunile ianuarie şi aprilie, a.c.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte înregistrate la patru categorii de concurs şi o categorie extra concurs:

“Artă Computerizată“ (29 proiecte finaliste – categorie de concurs), “ Conţinut digital” cu tema „God vs. Evil” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs), “Programare” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs), “Programare computerizată” (crearea unui software de control şi cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic - 19 proiecte finaliste – categorie de concurs),“Robotică” (categorie extra concurs, o noutate a Infomatrix 2011 - 24 de roboţi înscrişi; „ Robotică” este o categorie specială ce cuprinde roboţii care se vor lupta în competiţii de mini-sumo).

Noutatea ediţiei 2011 a InfoMatrix devine astfel categoria „Robotică”, în cadrul căreia se vor organiza competiţii de mini-sumo (lupte între roboţei). Luptele robotice se vor desfăşura într-un ring special amenajat.

Expoziţia InfoMatrix 2011, din 6 şi 7 mai a.c. va cuprinde şi alte proiecte şi dispozitive aplicabile în toate segmentele vieţii sociale şi în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: construcţii, locuinţă, protecţia mediului şi animalelor, educaţie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2011 toate cele 126 de proiecte finaliste, prezente în expoziţie vor fi evaluate de către un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste la cele patru categorii de concurs, atat la secţiunea “studenţi” cât şi la secţiunea “elevi de liceu” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 9 mai a.c., la Palatul Naţional al Copiilor.

Despre: Ediţia InfoMatrix 2011 a debutat încă din luna octombrie a anului trecut şi se desfăşoară până pe 9 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) înscrierea şi înregistrarea proiectelor de către liceeni (14 - 19 ani) şi studenţi (15 octombrie 2010 – 25 martie 2011), b) evaluarea şi selectarea pentru faza finală a celor mai bune proiecte (25 -30 martie 2010), d) etapa finală desfăşurat­­ă, între 5 şi 9 mai a.c. şi care cuprinde selecţia, expunerea şi premierea celor mai bune proiecte internaţionale precum şi a celor mai bune proiecte româneşti, în număr de 25, selecţionate în faza naţională a INFOMATRIX 2011, desfăşurată la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 şi 8 aprilie 2011.

Până în prezent s-au desfăşurat etapele de înscriere şi de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni şi studenţi din 38 de ţări. Dintre acestea, organizatori au selectat 126 de proiecte, care se vor regăsi în expoziţia finală deschisă publicului pe 6 şi 7 mai 2011.