Orange si Vodafone, amendate cu 63 MILIOANE de euro

Orange si Vodafone, amendate cu 63 MILIOANE de euro

Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta, a declarat, astazi, presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.

Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro.

"Investigatia a fost finalizata in decembrie anul trecut, apoi a fost trimisa celor doi operatori pentru ca acestia sa vada rezultatele si pe 25 ianuarie a avut loc audierea operatorilor", a declarat ieri pentru Wall-Street.ro, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In aceasta ancheta este implicat si Romtelecom, insa dosarul celui mai mare furnizor de telefonie fixa pe piata locala urmeaza sa fie finalizat in lunile urmatoare.

Investigatia a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initite in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.

Sursa: wall-street.ro