Cum recuperezi banii dati in taxa auto?

Cum iti recuperezi rapid banii dati in taxa auto?

Persoanele fizice sau juridice care au plătit taxa specială de prima înmatriculare sau taxa de poluare pentru autovehicule, pot solicita restituirea acestei taxe, încasată nelegal de către Statul Român.

Daţi statul în judecată! Statul nu va renunţa la o sursa de bani la buget, fie ea şi nelegală, atâta vreme cât populaţia nu exercită presiuni.

Nepăsarea autorităţilor poate fi însă înfrântă de cetăţenii care aleg să-şi exercite dreptul de a acţiona în instanţă Statul atunci cand greseste.

Unii consideră că aceasta ar fi chiar o obligatie civica. Până acum, doar o treime din cei 12.000 de români, care au contestat în instanţă taxa auto, au avut câştig de cauză, potrivit realitatea.net.
Pas cu pas.

Iată care sunt paşii legali de urmat pentru a recupera taxa auto de la Ministerul Mediului:
1. Depui o petiţie la Direcţia Finanţelor Publice de care aparţineţi.
2. În petiţie trebuie precizat că taxa este discriminatorie, drept pentru care soliciţi returnarea ei, plus dobanda actualizată până la data restituirii.
3. Chitanţa cu care ai plătit trebuie anexată petiţiei.
4. Fiscul este obligat să răspundă în 30 de zile.
5. După primirea răspunsului de la Fisc, care va fi negativ, se deschide procesul.
6. Cererea de chemare în judecată a Fiscului trebuie depusă la Secţia Comercială şi de contencios administrativ a Tribunalului de care aparţii.
7. Prin cerere vei solicita restituirea taxei de primă înmatriculare şi suportarea de către stat a cheltuielilor de judecată.
8. După ce Tribunalul va accepta cererea, începe procesul.
9. În cazul în care câştigi la Tribunal, Fiscul va face recurs la Curtea de Apel.
10. Hotărârea Curţii de Apel va deveni executorie şi banii vor fi recuperaţi.

La cine poţi apela. Cei care au plătit taxa specială de primă înmatriculare (în vigoare în perioada 1 ianuarie 2007- 30 iunie 2008), precum şi cei care au plătit taxa de poluare (în vigoare după 30 iunie 2008) se pot adresa cabinetelor de avocatură, pentru a afla şi alte informaţii necesare deschiderii procedurii de recuperare a taxei.

Cabinetele de avocatură care se ocupă de astfel de acţiuni îi asigură pe cei care le solicită serviciile nu îşi asumă niciun fel de risc, toate demersurile urmând să fie efectuate avocaţi. Un site de unde braşovenii care doresc să-şi recupereze banii luaţi ilegal de stat pot fi îndrumaţi pentru începrea procedurilor este http://recuperare-taxe-auto.ro.

Au câştigat peste 80%