Noul Olympus PEN E-PL2 cu conexiune Bluetooth®

Noul Olympus PEN E-PL2 cu conexiune Bluetooth®

După ce Olympus a revoluţionat designul camerelor de înaltă performanţă cu utilizare facilă prin lansarea primei camere PEN, Olympus PEN E-PL2 duce acum acea revoluţie la un cu totul nou nivel.

Cu noul model este mai uşor ca oricând pentru începători să fotografieze şi să filmeze la calitate profesională SLR, datorită ecranului de 3 inci, Ghidului Interactiv accesibil acum şi în modul de filmare HD, a selectorului de funcţii Live Wheel şi a obiectivului mai rapid şi silenţios, cu greutate redusă - M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3-5-5.6 II.

Cel mai nou membru al familiei Olympus Micro Four Thirds este o desfătare pentru ochi, o cameră frumoasă cu un design nou, contemporan. În plus, este ideală pentru noua generaţie a reţelelor sociale, fiind compatibilă cu noul Dispozitiv de Comunicare Olympus PENPAL Bluetooth®** şi gama de accesorii dedicate PEN aflată în continuă dezvoltare.

Pentru utilizatorii ambiţioşi, E-PL2 le asigură tot ce au nevoie pentru a-şi explora creativitarea. Aceştia pot experimenta cu Filtrele Art atât la fotografiere cât şi la filmare HD, inclusiv cu noul filtru Dramatic Tone, şi pot alege dintre 16 obiective dedicate Micro Four Thirds, trei noi convertoare (macro, fish-eye şi superangular), plus 27 obiective Four Thirds şi mai mult de alte 500 obiective în total (folosind un adaptor).

Pentru fanii fotografiei fără complicaţii, E-PL2 asigură o calitate superbă a imaginilor şi libertate absolută a creativităţii fără bătaie de cap. E-PL2 este disponibil din Ianuarie 2011.

OLYMPUS E-PL2

Aplicabilitatea PEN E-PL2, un model compact cu greutate redusă, este o cameră de referinţă în ceea ce priveşte uşurinţa în utilizare şi designul atractiv. Cu o serie de îmbunătăţiri inteligente, stabileşte un nou standard la care modelele concurente vor trebui să se ridice, mărind chiar aplicabilitatea legendară a câştigătorului multiplelor premii - Olympus PEN E-PL1.

Ca şi predecesorul acestuia, E-PL2 integrează excelentul Ghid Interactiv care îndrumă începătorii pas cu pas în obţinerea fotografiilor extraordinare, ghid prietenos disponibil acum şi în modul Filmare HD. Datorită noului comutator Live Wheel situat în partea din spate a camerei va fi foarte uşor să navighezi în meniuri şi să selectezi funcţia sau modul dorit, iar ecranul LCD superior de 3” cu rezoluţia de 460,000 puncte te va ajuta să încadrezi şi să vizualizezi fotografiile.

O altă caracteristică menită să elimine grijile este noul format de card SDXC* care are flexibilitatea unui mediu de stocare pregătit pentru viitor, cu un potenţial imens de stocare – pentru fişierele imagine de mari dimensiuni, precum filmele High Definition.

Creativitatea PENCa şi E-PL1, E-PL2 integrează funcţionalitatea a două excelente aparate: o cameră foto de top şi o cameră de filmat compactă pentru înregistrarea filmelor High Definition. Ideală pentru regizorii în devenire, E-PL2 permite utilizatorilor să-şi exprime creativitatea folosind unul din cele şase Filtre Art integrate, chiar şi la înregistrarea filmelor HD – lucru imposibil pentru competitorii PEN. Printre filtrele disponibile este şi noul Dramatic Tone (preluat din Olympus E-5 – vârful de gamă D-SLR pentru profesionişti) care intensifică nivelul de contrast pentru a crea filme şi fotografii cu un aspect izbitor de mediu ireal, ce aparţine unei alte lumi.

În plus, versiunea actualizată Filtre Art II permite utilizatorilor să suprapună efecte adiţionale (Art Frame, Pin Hole şi Soft Focus) peste filtrele aplicate deja fotografiilor.

Calitatea PEN Fiecare cameră PEN oferă o calitate excelentă a imaginii. Pentru a asigura aceeaşi calitate şi în cazul subiectelor în mişcare, E-PL2 se livrează cu obiectivul silenţios M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II (echivalent cu 28-84mm la o cameră de 35mm) care nu numai că focalizează mai rapid, dar elimină şi zgomotul care ar fi putut afecta calitatea coloanei sonore a filmului produs de tine.

Cu o sensibilitate ISO de până la 6400, o viteză a obturatorului de până la 1/4000 secunde şi fotografiere secvenţială cu 3 cadre pe secundă, E-PL2 este echipat complet pentru a obţine tot ce-i mai bun de la sistemul de obiective M.ZUIKO DIGITAL – şi pentru a oferi o calitate excelentă a imaginii chiar şi în condiţii de iluminare scăzută.

Un alt avantaj al posesorilor de camere PEN este stabilizatorul de imagine eficient integrat în corpul camerei care corectează tremurul acesteia indiferent de obiectivul sau adaptorul ataşat. Astfel, obiectivele M.ZUIKO DIGITAL nu includ un stabilizator propriu de imagine, având o greutate mai redusă decât ale competiţiei. Cu un senzor High Speed Live MOS de 12.3 Megapixeli, funcţie de Expunere Multiplă pentru combinarea a până la trei imagini RAW, şi bliţ integrat, E-PL2 poartă marca distinctivă a tehnologiei PEN.

Această moştenire se reflectă în calitatea excepţională a fotografiilor şi Filmelor HD – indiferent de nivelul de pregătire al utilizatorului.Noua generaţie de accesorii PENUtilizatorii E-PL2 au mai multe ocazii ca oricând să mărească potenţialul camerelor proprii. Datorită expansiunii rapide a gamei de accesorii PEN, Portul de Accesorii 2 deschide fereastra unei noi lumi a creativităţii şi comunicării în cadrul reţelelor sociale.

De exemplu, noul Dispozitiv de Comunicare opţional PENPAL**, accesoriu perfect pentru generaţia facebook®. Compatibil cu orice cameră dotată cu Portul de Accesorii 2, PENPAL permite utilizatorilor să stocheze şi să transmită imagini comprimate direct din cameră către un computer sau un telefon smartphone prin conexiunea Bluetooth® – prin simpla apăsare a unui buton. În doar o clipă, aceştia pot publica cele mai bune fotografii în reţelele sociale, pentru a le putea vizualiza împreună cu prietenii, familia sau colegii.

Printre alte accesorii mult râvnite se numără kitul microfon SEMA-1, vizorul optic şi cel electronic, precum şi noul Braţ de Iluminare Macro MAL-1 pentru iluminare de precizie în fotografia macro sau prim-planuri ale obiectelor pe care utilizatorii doresc să le vândă prin licitaţie. Utilizatorii pot alege dintr-o foarte mare selecţie de obiective.

În plus faţă de cele 27 obiective Four Thirds şi 500 de alte obiective utilizabile cu ajutorul unui adaptor, E-PL2 este compatibil cu gama de obiective premiate M.ZUIKO DIGITAL Micro Four Thirds de la Olympus. Aceasta se măreşte acum cu obiectivul de conversie superangular WCON-P01 - pentru petreceri sau panorame, convertorul fisheye FCON-P01 dedicat specialiştilor – pentru efecte creative, şi convertorul macro MCON-P01 – pentru prim-planuri extreme.

Ca un răsfăţ pentru cei cu înclinaţii creative, E-PL2 este compatibilă cu cablul de declanşare RM-UC1 care oferă opţiunea de blocare a butonului de declanşare pentru expunerea bulb.

Olympus PEN E-PL2 va fi disponibil la începutul lunii Ianuarie 2011.

E-PL2 caracteristici principale:

Calitatea imaginii• Filtre Art în Filme HD şi fotografii, incluzând noul Dramatic Tone• Sistem de eliminare a prafului - Supersonic Wave Filter• Stabilizator de imagine integrat, ultra-eficient• Obiectiv compact M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II rapid şi silenţios (pentru ambele moduri – Fotografiere şi Filmare) • Senzor High Speed Live MOS de 12.3 Megapixeli

Utilizare facilă • Ecran LCD de 3.0 inci cu rezoluţia de 460,000 puncte• Comutator facil Live Wheel pentru navigare în meniu• Ghid Interactiv atât în modul Filmare HD cât şi în cel de fotografiere• Live View în modurile Filmare HD şi fotografiere

Creativitate şi flexibilitate• Port Accesorii 2 pentru compatibilitate cu o mare varietate de accesorii PEN în continuă dezvoltare• Compatibil cu Dispozitivul de Comunicare PENPAL **• Compatibil cu noul MAL-1 Macro Arm Light • Viteză a obturatorului de 1/4000 sec. şi fotografiere secvenţială de 3fps• Expunere Multiplă cu 3 imagini RAW• Sensibilitate ISO 6400• Acumulator cu durată lungă de funcţionare Li-ion BLS-5• Compatibil cu trei noi convertoare: Superangular WCON-P01 (pentru obiectivul 14-42mm 1:3.5-5.6 II) Fisheye FCON-P01 (pentru obiectivul 14-42mm 1:3.5-5.6 II) Macro MCON-P01 (pentru obiectivele 14-42mm 1:3.5-5.6 II, 40-150mm 1:4.0-5.6 şi 14-150mm 1:4.0-5.6)

Alte caracteristici importante:• Compatibil cu 16 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi mai mult de 500 alte obiective (prin intermediul unui adaptor)• Noul design PEN uimitor• Compatibil cu card SDXC*

Sursa: Comunicate de presa