Programatica 2010 revine cu stiri si noutati in 2010

Programatica 2010 revine cu stiri si noutati in 2010

Programatica 2010, prima conferinta din Romania dedicata mediilor de programare, aduce participantilor o suita de workshop-uri interactive pentru informare, testare si generare de dezbateri pe marginea diferitelor platforme de dezvoltare.

Evenimentul organizat de catre Agora Group va avea loc pe 26 noiembrie 2010, la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

In cadrul conferintei vor avea loc, in paralel, 5 workshop-uri interactive legate de tematici de prim interes pentru mediul dezvoltatorilor in ziua de astazi.

Astfel reprezentantii WordPress, Magento, Drupal, Open Agile si Zitec vor avea ocazia sa prezinte audientei tehnici de implementare, beneficii si solutii up-to-date pentru problemele actuale ale programatorilor.

Workshop-ul Magento se va axa pe dezvoltarea de widget-uri si module, crearea unui layout si implementarea soft-ului pentru realizarea de site-uri de comert online. Workshop-ul WordPress va supune discutiei hosting-ul gratuit, Web Application Gallery si WordPress in cloud. Workshop-ul Open Agile se va concentra pe Test Driven Development (TDD) ca o tehnica de programare multivalenta, avand scopul de a introduce aceasta practica si de a o exersa cateva ore.

Wokshop-ul Drupal va sublinia beneficiile aduse de catre Drupal 7 - o platforma pentru Web 3.0: Semantic web si RDF, scalabilitate si performanta, extensibilitate pentru orice tip de continut prin Fields, iar Workshop-ul PHP - Zend Framework, sustinut de catre compania Zitec, va prezenta modalitatile de construire a unui serviciu RESTful, Unit testing si procese integrate de deployment. In plus, compania Zitec va prezenta programul de Internship Drupal la Zitec.

In cadrul conferintei Programatica 2010 vor fi prezentate si dezbatute noutati legate de platformele Java, .NET, IBM Rational, metodologii si procese de dezvoltare Agile, cloud computing, solutii mobile, WEB, PHP, drepturi de proprietate si modele de licentiere.

Reprezentanti ai companiilor Oracle Romania, IBM Romania, Microsoft Romania, Cubrid, Zitec, RONUA.RO vor sustine prezentari pe parcursul evenimentului, punctand ultimele noutati, strategiile si directiile de evolutie ale diferitelor platforme de dezvoltare.

Evenimentul este promovat cu ajutor partenerilor media: Osn.ro, PHP Romania, ITStiri.ro, Joobs, Java Romania, World IT, Lucrez in IT, TehnoPOL, IT Trends, Digital Trends, Agora News, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook si Smart FM. Alti parteneri: BVMW, ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.

Aflati mai multe detalii despre Programatica 2010 pe www.programatica.ro .