Jocuri video fără butoane

La începutul acestei luni a fost lansat în SUA sistemul Kinect pentru consolele Xbox 360. Acesta permite utilizarea jocurilor fără să apeşi butoanele telecomenzii sau să tragi de maneta joystick-ului, ci doar prin gesturi, mişcări şi voce.

Microsoft, compania producătoare a sistemului Kinect, spune că noua tehnologie va revoluţiona industria jocurilor şi va creşte atractivitatea consolelor Xbox.

Kinect le permite utilizatorilor Xbox să se joace fără telecomenzi, manete sau butoane, pentru că este o tehnologie care “vede” mişcările corpului prin intermediul unor camere video speciale (cu senzor de mişcare şi orientare 3D) şi “aude” cu ajutorul microfoanelor, soft-ul transformând apoi totul în comenzi.

Sistemul poate urmări simultan 48 de mişcări ale corpului, iar personajele din jocuri se deplasează exact cum o fac cei care se află în faţa televizorului.

Totuşi, ca orice gadget, dispozitivul are şi unele mici dezavantaje: ai nevoie de spaţiu în casă pentru a te putea juca în condiţii optime şi de o lumină suficient de puternică pentru a permite senzorilor de mişcare să îşi facă treaba fără a da greş.