Allview AllDro - Un gadget produs in Romania. Table PC produs in Brasov

Compania braşoveană Visual Fan lansează la jumătatea lui decembrie un tablet PC. Tableta va costa 200 de euro, este produsă în China, iar partea software şi concepţia de design au fost realizate în România.

Preţul va fi de aproximativ 800 de lei (200 de euro).

Caracteristici tehnice.
Tableta Allview AllDro, va rula sistemul de operare Google Android 2.1, are un ecran de 7 inch (la fel ca Samsung Galaxy Tab) şi conectivitate Wi-Fi. Gadgetul, denumit „Tableta PC Allview AllDro”, va fi disponibil la vânzare în mai multe reţele de magazine partenere de la jumătatea lunii viitoare. La tabletă va putea fi ataşat în viitor şi un modul 3G care să permită conectarea tabletei la reţelele de internet mobil ale operatorilor de telecom.

Concurenţă selectă.
Practic, compania braşoveană, care are în prezent 50 de angajaţi, intră în competiţie cu giganţi mondiali ca Apple, Samsung, HP, Dell, iRiver sau Amazon ale căror tablete PC şi cititoare de cărţi în format electronic au început să câştige adepţi şi pe piaţa locală.

Firma braşoveană s-a lansat pe piaţa în 2002 comercializând televizoare şi DVD playere sub brandul Allview şi a ajuns în ultimii doi ani în topul celor mai vândute branduri de telefoane mobile din România.

Prezenţă la târguri internaţionale.
Visual Fan a intrat pe o nişă care speculează particularităţile consumului de servicii telecom al românilor: telefoane care funcţionează în acelaşi timp cu două cartele sim (dual sim), chiar şi de la operatori diferiţi. În prezent, firma vinde televizoare, sisteme GPS şi telefoane dual SIM sub brandul Allview.

După ce a participat la mai multe târguri internaţionale IT&C, compania speră să aibă succes cu mobilele dual sim şi în afara României.

Cât costă tabletele iPad.
Tableta Apple iPad are preţuri pornind de la 2.300 de lei (540 de euro) şi s-a vândut deja pe piaţa locală din România în câteva sute de exemplare. Tableta Samsung Galaxy Tab, recent lansată pe piaţa locală, are preţuri pornind de la 1.500 de lei (349 de euro) cu abonamente de net mobil de la Orange şi Vodafone, sau de aproximativ 700 de euro fără abonament