IBM preia compania Unica Corporation

IBM si Unica Corporation au anuntat ca au ajuns la un acord definitiv cu privire la achizitionarea Unica de catre IBM printr-o tranzactie efectuata cash, la un pret de 21 de dolari per actiune, sau 480 de milioane de dolari net
.

Unica, o companie cu capital public din Waltham, Mass., va dezvolta capabilitatea IBM de a oferi companiilor suport in analiza si anticiparea preferintelor consumatorilor si va dezvolta campanii de marketing puternic directionate catre un anumit public.

Tranzactia va fi finalizata in trimestrul 4 al anului 2010.

Beneficiind de experienta vasta in industrie, Unica are peste 1.500 de clienti globali dintr-o gama variata de domenii, cum ar fi servicii financiare, asigurari, telecomunicatii, turism.

Printre clientii Unica se numara Best Buy, eBay, ING, Monster, Starwood si US Cellular.

Achizitia anuntata extinde portofoliul IBM de solutii software destinate automatizarii, administrarii si accelerarii proceselor centrale de business din marketing, vanzari, procesarea comenzilor.

Aceasta achizitie, impreuna cu recentele preluari: Sterling Commerce si Coremetrics de catre IBM, va spori capabilitatea IBM de a raspunde cererilor clientilor de pe aceasta piata in crestere.

Cei 500 de angajati ai Unica vor fi integrati in divizia IBM Software Solutions Group, ce ofera servicii unei game variate de industrii.

Aplicatiile software Unica vor completa capabilitatile diviziei IBM Business Analytics and Optimization Consulting – o echipa de 5000 de consultanti si o retea de centre de analiza, sustinute de investitii totale de peste 11 miliarde de dolari in achizitii efectuate in ultimii cinci ani.

Sursa: IBM