G DATA, Adobe si Gigabyte au sustinut Scoala de vara IT

In statiunea Calimanesti, judetul Valcea, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a Scolii de Vara Ideas&Projects Workshop, organizata de Liga Studentilor si Absolventilor Filierei Anglofone, in colaborare cu Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone


Actiunea a avut loc in perioada 30 iulie-12 august in incinta Grupului Scolar Economic Calimanesti.

La aceasta editie a Scolii de Vara, avand ca unul dintre sponsori compania G DATA Software, reprezentata in Romania prin distribuitorul exclusiv IT Sistem Services, au participat peste 70 de persoane - studenti, elevi si profesori, din aproape toate zonele tarii, distanta neconstituind un impediment pentru cei dornici de a invata lucruri noi si de a se perfectiona.

Cu aceasta ocazie, s-au predat cursuri de Grafica si Design, Programare pentru Android, Retele, Robotica, Utilizare Linux, Fotografie si Dezvoltarea Proiectelor Software, cele mai reusite proiecte fiind premiate de sponsorii evenimentului: G DATA, Adobe si Gigabyte.

La sugestia specialistilor de la G DATA, s-a tinut un seminar pe probleme de securitate, unde s-a pus accent pe importanta utilizarii unei solutii antivirus si unui firewall.

Organizatorii si-au propus sa le arate tinerilor participanti care sunt metodele prin care sunt citite in mod neautorizat mesajele instant de catre terte persoane, cum se poate obtine contul de e-mail prin POP3 sau cum se pot obtine informatii din baze de date prin injectarea unui cod malware.

„Am incercat cu aceasta ocazie sa sprijinim eforturile tinerilor studenti care au organizat prin forte proprii aceasta Scoala de Vara si pe care ii putem numi, de acum, parteneri traditionali G DATA.

Ei vor fi inclusi, in continuare, in actiunile prin care G DATA ii sustine pe cei care reprezinta viitorul in IT“, afirma Costin Pecingina, Marketing&PR Manager la IT Sistem Services, care a sustinut in fata audientei o prezentare in care a evidentiat beneficiile si noutatile celei de-a XI-a generatii de solutii de securitate antivirus G DATA, ce urmeaza a fi lansata in curand si in Romania.