Dezvoltarea Internetului de mare viteza poate crea un milion de locuri de munca in Europa

Dezvoltarea Internetului de mare viteza poate crea un milion de locuri de munca in Europa, a declarat comisarul pentru Tehnologia Informatiei, Neelie Kroes, publicatiei Der Standard.


"Cele mai recente sutdii arata ca dezvoltarea accelerata a Internetului in banda larga poate duce la infiintarea a un milion de posturi", a aratat Kroes.

Ea a aratat ca retelele de Internet de mare viteza au in prezent acelasi efect revolutionar pe care l-au avut dezvoltarea electricitatii sau a mijloacelor de transport
in secolele precedente.

In opinia sa, fragmentarea si complexitatea pietei europene a tehnologiei informatice franeaza dezvoltarea companiilor din sectorul de profil.

Kroes vrea ca pana in 2015 sa fie creata o veritabila piata interna europeana in domeniul IT.

"Vreau sa ajungem la un echilibru astfel incat viitoarele companii de genul Google si Skype sa aiba sansa sa se dezvolte in Europa, sa se dezvolte si sa ramana", a spus Kroes.

Tehnologiile informatice si de comunicatii reprezinta deja 5% din valoarea adaugata din Europa, a adaugat comisarul, care are drept obiectiv ca cetatenii din UE sa aiba acces la Internet rapid pana in 2013 si la Internet de mare viteza pana in 2020.

Sursa: Tehnopol