Calculator online gratuit pentru eficienta energetica a centrelor de date

Compania texana Active Power a lansat un calculator online gratuit pentru eficienta energetica, pentru a arata organizatiilor cum sa reduca consum de energie si costurile unui centru de date.


Calculatorul online compara bateriile conventionale cu sistemele UPS bazate pe volant pentru a demonstra cum poate fi redus consumul de energie al unui centru de date utilizand un volant pentru a stoca electricitate pentru alimentarea serverelor in cazuri de urgenta.

Calculatorul online se adreseaza directorilor IT si administratorilor centelor de date. Celor ce evalueaza sistemele UPS, calculatorul de eficienta le furnizeaza un exemplu rapid de reducere a consumului total de energie, insa ce e mai important, reducerile de costuri ce pot fi realizate prin utilizarea unui sistem CleanSource UPS, cel mai eficient sistem de back-up din industrie, avand o eficienta de pana la 98%.

Calculatorul suporta dolari americani, lire sterline si euro si are un slidebar interactiv pentru a selecta dimensiunea si incarcatura sistemului UPS, furnizeaza estimari in KWh si economii in bani si rezultate PDF printabile.

Sursa: www.computerweekly.com & smart news