Nokia solicita ajutorul politiei ruse pentru a recupera un telefon de la un blogger (2)

Nokia, producatorul finlandez de terminale, a cerut ajutorul autoritatilor ruse pentru recuperarea unui prototip smartphone. Noul model a fost facut public de catre bloggerul rus Eldar Murtazin, care a postat poze si critici la adresa noului terminal Nokia inainte de lansarea oficiala a acestuia.


Este vorba despre noul telefon touch-screen Nokia N8, pe care compania finlandeza urma sa-l lanseze in al treilea trimestru al acestui an.

Eldar Murtazin a facut publice aceste date pe 26 aprilie, cu o zi inainte de anuntul oficial al Nokia. Acesta sustine ca a primit prototipul de la o sursa pe care a refuzat sa o numeasca si ca a incercat sa contacteze compania , fara a primi vreun raspuns. Reprezentantii Nokia declara insa ca nu au aflat de acest lucru.

Desi Nokia i-a cerut in repetate randuri blogerrului rus sa-i returneze prototipul, Murtazin sustine ca nu are nicio obligatie fata de Nokia si ca prototipul nu se afla in posesia lui. Intrucat nu a primit raspuns, Nokia a cerut politiei ruse sa intervina pentru a-si recupera prototipul.

Nokia N8 este produsul cu care compania intentioneaza sa intre pe piata smartphone-urilor pentru a face fata compatitie, desi Murtazin afirma pe blogul lui ca noul terminal Nokia va fi probabil „marea dezamagire a acestui an”.

Sursa: TehnoPOL