Google: Salarii mai mari pentru angajaţii homosexuali

Compania Google vrea să îşi recompenseze suplimentar angajaţii homosexuali care au un partener de viaţă.

În Statele Unite, un angajat îşi poate trece în planul de asigurări de sănătate şi soţia sau soţul, fiind astfel scutit de un impozit federal. Cuplurile căsătorite nu trebuie să plătească impozitul pentru aceste beneficii oferite de companii. Apare însă o problemă la cuplurile de homosexuali care nu se pot căsători, în anumite state, aceştia trebuind să plătească impozitele.

Astfel, prin noua politică Google, homosexualii care au un partener vor primi mai mulţi bani, drept compensaţie pentru impozitul plătit la planul de sănătate. Heterosexualii nu vor beneficia de aceşti bani pentru că ei au opţiunea de a se căsători.

Apărătorii drepturilor homosexualilor cred că este o măsură foarte bună, dar conservatorii creştini din Statele Unite şi-au exprimat dezaprobarea, spunând că este vorba de o discriminare pe bază de sex.

Google nu este prima companie care să implementeze o asemenea măsură.
Hotelul Kimton şi un lanţ de restaurante din SUA oferă deja salarii mai mari angajaţilor homosexuali cu un partener de viaţă. Măsura este retroactivă pentru data de 1 ianuarie 2010