Serviciile din platforma eRomania intarzie sa apara

Omnilogic, firma care a castigat anul trecut o licitatie de peste 10 milioane euro (fonduri publice) pentru crearea unui portal IT cu informatii despre toate localitatile din Romania, parte din proiectul national de informatizare a serviciilor publice, eRomania, a anuntat vineri ca nu a semnat pana acum contractul de furnizare.


Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic, a acuzat lipsa garantiilor de finantare oferite de stat, precizand ca cel mai probabil firma va fi nevoita sa finanteze integral acest proiect, urmand ca recuperarea banilor sa se faca in urmatorii 3-5 ani.

Doua licitatii au fost atribuite pana acum in cadrul eRomania, proiect prin care autoritatile promit crearea unui sistem national de e-guvernare care sa interconecteze administratia centrala si locala si sa informatizeze toate serviciile publice catre cetateni si firme.

Una dintre acestea, numita eRomania 2, in valoare de peste 10 milioane euro (fara TVA), a fost castigata la sfarsitul anului trecut de catre Omnilogic si presupunea crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

Pana la acest moment insa, contractul de furnizare de servicii nu a fost semnat, iar oficialii Omnilogic acuza lipsa unor garantii guvernamentale necesare in contractarea unor credite.

Sursa: TehnoPOL