Google va lansa un magazin online de muzica ce se vrea un concurent pentru Apple iTunes

Google va lansa spre finalul anului acesta un serviciu de download de muzica integrat in motorul de cautare, iar la anul va urma un serviciu prin abonament dedicat si utilizatorilor telefoanelor cu "Android", scrie Wall Street Journal, citand surse apropiate discutiilor.


Publicatia spune insa ca informatiile sunt vagi si nu se stie daca s-au incheiat acorduri cu casele de discuri, insa daca se va realiza, noul serviciu poate deveni un concurent pentru Apple iTunes.

Prima faza a proiectului ar putea consta intr-un magazin online de muzica de unde utilizatorii pot descarca si cumpara melodii.

Serviciul va fi legat de motorul de cautare, astfel incat cei care folosesc Google si cauta o anumita melodie sa gaseasca la rezultate un link direct catre magazinul online al companiei, spun sursele.

O etapa mai avansata ar putea consta intr-un serviciu prin abonament ce va putea fi accesat spre exemplu de posesorii unor telefoane cu sistemul de operare Android care nu vor mai fi nevoiti sa descarce melodiile, ci le vor putea asculta "live streaming" direct pe internet.

E foarte posibil ca industria muzicala sa salute intrarea pe piata a unui astfel de serviciu Google, dat fiind ca unele case de discuri se arata nemultumite de dominatia Apple pe segmentul magazinelor online de muzica unde Amazon sau Wall Mart au mai putin de jumatate din cota de piata a companiei condusa de Steve Jobs.

Sursa: TehnoPOL